2.4.19

Μ. Σπυράκη: «"Μακεδονία" αποκαλεί τη χώρα της η πρέσβης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση»



Για επίσημη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών καταγγέλλει την πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, καταθέτοντας ερώτηση στην Κομισιόν.
Συγκεκριμένα η πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ε.Ε. αποκαλεί τη χώρα της ''Μακεδονία'' στην επίσημη προπαρασκευαστική συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε.-Βόρειας Μακεδονίας.

Η κ. Rusi Popovska αναφέρθηκε μάλιστα στην επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα λέγοντας επί λέξει: «Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να επισκεφθεί τη Μακεδονία, πρόκειται μάλιστα για την πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μας».

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ στην ερώτησή της σημειώνει ότι «στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής συνάντησης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Ευρ. Ένωσης και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, στις Βρυξέλλες, η πρέσβης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας κα. Rusi Popovska, κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής απόψεων με τα μέλη της επιτροπής, επανειλημμένως χρησιμοποίησε τον όρο ''Μακεδονία'' αναφερόμενη στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Σε μία περίσταση μάλιστα ανέφερε στα αγγλικά αυτολεξεί ότι: ''Prime Minister Tsipras is expected to visit Macedonia». 

Και προσθέτει η κ. Σπυράκη: «Έχοντας υπόψη ότι με την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών η επίσημη ονομασία της χώρας για όλες τις χρήσεις είναι "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" ή "Βόρεια Μακεδονία", ερωτάται η Επιτροπή: Θεωρείτε ότι αποτελεί ορθή εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών η χρήση του όρου ''Μακεδονία'' από επίσημους εκπροσώπους της Βόρειας Μακεδονίας, ειδικότερα δε παρουσία εκπροσώπων της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για τη Διεύρυνση;».


  • Σημειώνεται ότι κοινός στόχος Ε.Ε. και Βόρειας Μακεδονίας είναι να αποφασιστεί η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων τον ερχόμενο Ιούνιο, όπως επισήμαναν η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

2 σχόλια:

  1. Ευάγγελος Ριζόπουλος [fb]2/4/19

    Περιμένει κανείς ότι θα αλλάξουν προς το καλύτερο;
    Τα σκοπιανά δεν πρόκειται να αλλάξουν προς το καλύτερο λόγω συμφωνίας-προδοσίας. Θα γίνουν χειρότερα λόγω αυτής της προδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευάγγελος Ριζόπουλος [fb]2/4/19

    Είναι από τα κακά ...σκυλιά που τα ταΐζεις και δαγκώνουν το χέρι που τα ταΐζει ... μακάρι-μακάρι να βγω λάθος.
    Σκοπός μας πρέπει να είναι για τις ερχόμενες όλες τις εκλογές, τοπικές, εθνικές και ευρωεκλογές να ψηφίζουμε μόνο όσους είναι υπέρ του κοινού αγώνα να ακυρώσουμε εμείς την προδοσία-συμφωνία.
    Πολιτικοί και νομικοί λόγοι υπάρχουν πολλοί για να γίνει αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ