2.1.18

Καρναβάλια Ιανουαρίου 2018


Το φημισμένο καρναβάλι του Πάστο (υπό την αιγίδα της Unesco)
που πραγματοποιείται μεταξύ 2 και 7 Ιανουαρίου

Τα βίντεο που ακολουθούν (από κάποιες παρελάσεις καρναβαλιών των τελευταίων μόλις τριών ημερών), αποδεικνύουν ότι η Καστοριά γιορτάζει στις αρχές του χρόνου, κανονικά καρναβάλια.  Όπως και πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Μερικές από τις οποίες αναφέρονται στην συνέχεια.

Επομένως, το τοπικό έθιμο ήταν καρναβάλι και καρναβάλι έμεινε· και όχι ραγκουτσάρια, που μεταλλάχτηκαν αίφνης σε καρναβάλια, όπως νομίζουν ορισμένοι, αφού κανείς και ποτέ δεν άφησε οποιοδήποτε στοιχείο για κάτι άλλο, εκτός από καρναβάλια.

Με την λογική τους, αφού η Καστοριά δεν έχει Καρναβάλι (καθότι -σύμφωνα με τους εγχώριους φωστήρες, καρναβάλια -ξενόφερτα- ντύνονται μόνο τις Απόκριες), αλλά γενόσημα Ραγκουτσάρια, τότε και οι πιο κάτω πόλεις που γιορτάζουν με καρναβάλια τις πρώτες ημέρες του κάθε έτους (όπως και το Άργος Ορεστικό), προφανώς έχουν... ραγκουτσάρια και δεν το γνωρίζουν.
-Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν τους φωστήρες εδώ;


ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 3 ΗΜΕΡΩΝ


Μπαχάμες


Κέϊπ Τάουν


Λονδίνο


Κοτσίν


Άγιος Χριστόφορος


Ουταράχαντ


Γιοχάνεσμπουργκ


Φιλαδέλφεια


Γουεχοτσίνκο


Μανάλι

Οι πρώτες καρναβαλικές παρελάσεις του έτους κορυφώνονται στις 7 Ιανουαρίου (ούπς!) με τα (κατοχυρωμένα μάλιστα στην Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco)... "Ραγκουτσάρια" του Ναρίνιο:


Ταμινάγκο, Ναρίνιο


Πέστο, Ναρίνιο


Σχετικά:

Οι Ρουγκατσάρηδες ξεσήκωσαν το κέντρο της Θεσσαλονίκης!





1 σχόλιο:

  1. Xaris Zouroufidis [facebook]4/1/18

    Σαν γέννημα θρέμμα ,Καρναβάλια τα έμαθα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ