5.1.18

Ξαφνικά, πέρυσι τα Θεοφάνεια



Εγένετο μέγα θαύμα σπουδαίον και απρόβλεπτον...

Πριν έναν χρόνο, η γέφυρα της περιοχής «Σταυρού», με συνοπτικές διαδικασίες, από επικινδύνως ετοιμόρροπη και κλειστή για το κοινό, ξαφνικά άνοιξε τις πύλες της, ενώπιον των... πολιτικών, κρατικών και θρησκευτικών αρχών, με αποτέλεσμα η Εισαγγελία Καστοριάς, να διατάξει την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
\
Η φωτογραφία προέρχεται από την ιστοσελίδα της Ι. Μητρόπολεως Καστοριάς.

Σχετικά:

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/1/18

    Και πού κατέληξε η έρευνα? Στο κάλαθο των αχρήστων! Είναι δυνατό ποτέ να τιμωρηθούν στη Μπαμπανία μας πολιτικές, κρατικές και θρησκευτικές αρχές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/1/18

    ούτε θαύμα έγινε ούτε η γέφυρα άνοιξε πέρυσι αφού ήταν φραγμένη με 2μετρη σίτα που απαγόρευε τη διέλευση. Η φωτό είναι από άλλη χρονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσείς κάνετε λάθος. Το «θαύμα» έγινε. Και (δυστυχώς) κανείς δεν έγραψε οτιδήποτε γι’ αυτό στην Καστοριά.

      Η ανάρτηση στο site, παραπέμπει συγκεκριμένα και ειδικά στο σχετικό δημοσίευμα της ΟΔΟΥ «Mέγα θαύμα σπουδαίον και απρόβλεπτον», του φύλλου της 29.9.2016. Συνεπώς λέτε το ίδιο.

      Τότε, η 2μετρη σίτα που αναφέρετε, αφαιρέθηκε και οι φωτογράφοι του Δήμου, της Περιφέρειας, της Ι. Μητρόπολης και τοπικών ΜΜΕ, δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζουν τους ανυποψίαστους πολίτες!

      Στην συνέχεια, μετά την τελετή, η 2μετρη σίτα ξανατοποθετήθηκε!

      Ο δε τίτλος της σημερινής ανάρτησης, που προφανώς προκάλεσε την πλάνη, ο καθένας μπορεί να το καταλάβει ότι είναι λογοπαίγνιο και δανεισμένο από το φημισμένο «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι» του Τένεσι Γουίλιαμς.

      Εσείς, από όλο το γεγονός της έκθεσης σε κίνδυνο πολλών δεκάδων ανυποψίαστων ανθρώπων, στα μάτια των επισήμων που έβγαζαν φωτογραφίες, αυτό αποφασίσατε να σχολιάσετε;

      Δείτε ακόμη την σχετική ανάρτηση από την Ι. Μητρόπολη Καστοριάς και διαπιστώστε την επιπολαιότητα των Αρχών και τον κίνδυνο των πολιτών:
      http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/arxeio-ekdiloseon/item/1958-theofaneia-sti-vyzantini-kastoria-foto-vinteo.

      Αν τα έκανε κάποιος άλλος αυτά, όλοι θα μιλούσαν για «Νέρωνες».

      Υ.Γ. Μάλιστα, από προφανή αμέλεια η Ι. Μητρόπολη Καστοριάς, την ίδια εκπληκτική φωτογραφία δημοσίευσε και φέτος: http://www.imkastorias.gr/index.php/enimerosi/anakoinoseis/item/2780-o-eortasmos-ton-theofaneion-2018

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος6/1/18

      Και βέβαια κάνετε λάθος κ της οδού. Η φωτο σας είναι από τα Θεοφάνεια του 2016. Πέρυσι η γέφυρα ήταν φραγμενη και η εμμονή σας προδίδει σκοπιμότητα.

      Διαγραφή
    3. Πρώτον, η φωτογραφία δεν είναι της ΟΔΟΥ, αλλά της Ι. Μητρόπολης Καστοριάς, η οποία φωτογραφία αμελώς προβάλλεται και φέτος από την Ι. Μητρόπολη.

      Δεύτερον, δεν διαβάσατε πάρα πάνω για το λογοπαίγνιο του τίτλου, δεν διαβάσατε ξεκάθαρα ότι η ανάρτηση παραπέμπει στο σχετικό άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2016 («Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 853»).

      Δύο χιλιάδες δεκαέξι, για να το εμπεδώσετε.

      Τρίτον. Ποια δηλαδή σκοπιμότητα υπονοείτε, ότι υπηρετεί η ΟΔΟΣ, κύριε Πουαρό;

      Να ρίξουμε την δημοτική αρχή, να αποσιωπήσουμε τις μεγάλες (διαχρονικές) επιτυχίες του Δήμου Καστοριάς και της Αντιπεριφέρειας, να γίνει πραξικόπημα, να επέμβει ο Στρατός, να κρύψουμε την αλήθεια, ή να φέρουμε τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως μαζί με τον Πάπα να συλλειτουργήσουν;

      Τέλος, καμία -μα καμία, ευαισθησία δεν έχετε, για τους ανυποψίαστους ανθρώπους, που πραγματικά κινδύνευσαν;

      Παρεμπιπτόντως, καλά Χριστούγεννα – σήμερα 6 Ιανουαρίου– σε φανερούς και κρυφούς παλαιοημερολογίτες.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος6/1/18

    Οποιος σκαβει το λακκο του αλλου, αγαπητη ΟΔΟΣ, τί κανει; αχ αυτη η αμελεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/1/18

    Και αλλοι φωτογραφιζαν. Λεγονται γενικως ανθρωποι και προφανως φταινε και αυτοι. Αφου σου αρεσει να γενικευεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/1/18

    ..στα μάτια των επισήμων που έβγαζαν φωτογραφίες.. τί θελει να πει ο ποιητης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/1/18

    Ποια αμελεια; η Μητροπολη προσκαλει στον επερχομενο εορτασμο, χρησιμοποιωντας φωτο αρχειου. Πού ειναι το προβλημα. Θα ειχατε δικιο εαν χρησιμοποιουσε φωτο αρχειου ως φωτογραφια Θεοφανειων 2018.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. (Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι δημοσιογράφοι του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ).

      ΑΜΕΛΕΙΑ είναι να διαφημίζεις μία επερχόμενη τελετή, προβάλλοντας δεκάδες ανυποψίαστους πάνω σε μία γέφυρα που θα μπορούσε να είχε πέσει.

      Πολύ περισσότερο, που παρενέβη και ο Εισαγγελέας Καστοριάς.

      -Τι δεν καταλάβατε;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ