5.4.19

Διευκρινήσεις για την οικονομική ενίσχυση μικρών αγροτικών εκμεταλλεύσεωνΗ υφυπουργός ΑΑΤ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου ενημερώνει, ότι έχει εκδοθεί η 2η τροποποίηση της αρ. 592/23-1-2019 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας προς ένταξη στο υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που αφορά την οικονομική τους ενίσχυση με 14.000 ευρώ ανά δικαιούχο.

Σε δηλώσεις της η κ. Ολ. Τελιγιορίδου τόνισε: «Στηρίζουμε τις μικρές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, δίνοντας κίνητρα για την ανάπτυξη τους. Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η ελληνική ύπαιθρος αποτελεί για εμάς ο ακρογωνιαίος λίθος για ένα καλύτερο αύριο».

Με την ανωτέρω τροποποίηση: α) Μεταβάλλεται ο τρόπος υπολογισμού του ατομικού αγροτικού εισοδήματος, από το οποίο εξαιρούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις. β) Ορίζεται ότι το επιχειρηματικό σχέδιο συντάσσεται από σύμβουλο γεωπόνο ή τεχνολόγο γεωπονίας. γ) Μειώνεται η ελάχιστη βαθμολογία για ένταξη στο υπομέτρο στους 50 βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η οικονομική στήριξη ανέρχεται στο ποσό των 14.000 € ανά δικαιούχο, που θα καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η α’ δόση (70%) θα καταβληθεί αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης ένταξης και το υπόλοιπο 30% εντός 5 ετών.
Καταληκτική ημερομηνία καταθέσεων των αιτήσεων είναι ως 4 Ιουνίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ["εδώ"], όπου έχει αναρτηθεί όλο το θεσμικό πλαίσιο του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ