21.5.19

"Κόπι-πάστε" οράματα


ΟΔΟΣ 14.3.2019 | 977

Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ομοιότητα του προεκλογικού σήματος υποψηφίου δημάρχου της Καστοριάς και συγκεκριμένα του κ Γεωργίου Πετκανά, με το αντίστοιχο σήμα υποψηφίου δημάρχου του Δήμου Αθηναίων και για την ακρίβεια του κ. Χρήστου Τεντόμα (με την πρωτοβουλία πολιτών υπό τον τίτλο «Η Αθήνα είμαστε εμείς» με το λογότυπο/σήμα του 2016) δεν μπορεί να είναι τυχαία.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ χρησιμοποιηθεί άλλος όρος, μάλλον σε… αντιδάνειο και πνευματική απαλλοτρίωση οφείλεται.

ΕΥΤΥΧΩΣ το υπόλοιπο λογότυπο υπογραμμίζει την διαφορά.

ΑΝ ΚΑΙ ο τίτλος «Συμμαχία ευθύνης» που επέλεξε στην τοπική περίπτωση ο υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου Καστοριάς, παραπέμπει αυτόματα σε συγκυριακές συνεργασίες του 2ου γύρου των εκλογών και στην ευθύνη.

ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ αόριστη έννοια με εύπλαστο περιεχόμενο.

ΠΟΥ ΩΣΤΟΣΟ αφορά και τον ίδιο προσωπικά καθώς έχει μακρά και πολυετή διαδρομή στα αυτοδιοικητικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ προφανώς αισθάνεται ικανοποιημένος και διεκδικώντας την προτίμηση των εκλογέων δημοτών επιδιώκει να αναβαθμίσει και διευρύνει.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ σημειολογικά ότι και ο νυν μειοψηφικός συνδυασμός του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς υπό τον κ. Αθανάσιο Καρανικολόπουλο και τους Ενεργούς Δημότες Καστοριάς (Εν. Δημο.) στις εκλογές του 2014 είχε αντιδανειστεί το έμβλημα του συνδυασμού του από οικολογικό οργανισμό της καναδικής κυβέρνησης, γεγονός που και τότε (προεκλογικά) είχε επισημάνει η ΟΔΟΣ.

ΣΗΜΕΡΑ πέντε χρόνια περίπου μετά, ο μειοψηφικός λόγος του συνδυασμού των Εν.Δημο. στο δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς, έχει συμβάλλει με την ποιότητα και τον «δυναμισμό» του, στο «θαύμα» της Καστοριάς που μας περιβάλλει.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ να ανήκει βεβαίως κυρίαρχα στην πλειοψηφία.

ΑΛΛΑ και τις μειοψηφίες –όπως και αυτής από την οποία προέρχεται ο κ Γεώργιος Πετκανάς– να έχουν προσθέσει και αυτές το λιθαράκι τους. Στο «θαύμα».


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 977

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ