28.5.19

Είπαν [Γ.Ζεμπιλιάδου]

Σε μια αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών που σκόπιμα «στριμώχθηκε» ανάμεσα σε ευρωεκλογές και επικείμενες εθνικές, ήταν αναπόφευκτο να επικρατήσουν, η πόλωση, οι διχαστικές λογικές και οι κομματικές σημαίες στο εκλογικό σώμα.
Με την μεγάλη βοήθεια, των κομμάτων και των ΜΜΕ, που περισσότερο επικεντρώθηκαν στο « τι χρώμα θα βαφεί ο χάρτης» παρά στο μεγάλο ζητούμενο αυτών των εκλογών που ήταν «η ανάπτυξη και ποιος μπορεί να την φέρει» οι πολίτες σχεδόν στην πλειοψηφία τους ψήφισαν στις περιφερειακές εκλογές με το βλέμμα στις βουλευτικές.
Σε εμάς δε μένει παρά να συγχαρούμε τον μεγάλο νικητή αυτών των εκλογών τον κύριο Γιώργο Κασαπίδη και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου τα στελέχη του συνδυασμού “Ελπίδα” για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στον πρόσωπο μου για να δώσουμε μαζί αυτή τη μεγάλη μάχη.
Δώσαμε όλοι μαζί ένα δυνατό αγώνα. Με αξιοπρέπεια και με καθαρό αυτοδιοικητικό λόγο απευθυνθήκαμε στους πολίτες. Επιδιώξαμε ευρύτερες συναινέσεις και ζητήσαμε στήριξη από όλο το δημοκρατικό χώρο.
Ζητήσαμε από τους πολίτες να ξεφύγουν από τις κομματικές ταμπέλες και να προτάξουν τον τόπο και το μέλλον των παιδιών μας.
Μιλήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας και για τις λύσεις τους. Για την ανάγκη να λειτουργήσουμε ως περιφέρεια της Ευρώπης με δυτικομακεδονική συνείδηση και ενωμένοι χωρίς διχαστικές λογικές
Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την μοναδική προοπτική που μπορεί να δώσει στον τόπο και τα παιδιά μας η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, προτάσσοντας τη γνώση και την εμπειρία μας.
Δεν πείσαμε.
Σήμερα δε μένει παρά να ευχαριστήσουμε τους πολίτες εκείνους που, παρά το θολό εκλογικό τοπίο, λειτούργησαν με κριτήρια αυτοδιοικητικά και στήριξαν τον συνδυασμό μας.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Ελπίδας που με εμπιστεύθηκαν και στάθηκαν στο πλευρό μου σε αυτή την μάχη.
Θέλω να τους συγχαρώ, όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά, για τον αξιοπρεπή, δυνατό και όμορφο αγώνα που κάναμε όλοι μαζί.
Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι τίποτε δεν πάει χαμένο από αυτή την προσπάθεια και πάνω από όλα ότι βρήκαμε ο ένας στο πρόσωπο του άλλου έναν φίλο και συνοδοιπόρο ζωής.
Το επόμενο διάστημα όλοι μαζί θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον και τα επόμενα βήματα τους συνδυασμού μας. Με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην απόφαση των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Γεωργία Ζεμπιλιάδου
Επικεφαλής του συνδυασμού “Ελπίδα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ