17.5.19

Το Σκάκι




9. exf6 Bxf6 10. Re1 Kf8

Μαθηματικοί συλλογισμοί



“10 μείον 5 μείον 5, 6 δια 2 συν 8,
20 φορές το 15, 11+7=18
Σύνολο 16, πρέπει να’ ναι εντάξει
Λες να’ χω λάθος, ας τα ξαναδώ.”

● Έκανε προσθέσεις, αφαιρέσεις και διαιρέσεις και βρήκε ότι είναι άσκοπο να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος δεν του βγαίνουν τα νούμερα. Μίλησε για τον αριθμό των υποψηφιοτήτων ότι είναι πολλές και ότι είναι «κατάντια» αυτό. Να πιστέψουμε ότι αυτός και μόνο είναι ο λόγος της αποχώρησής του από τη διεκδίκηση της δημαρχίας; Φυσικά θα έπρεπε να τα είχε δει (τα νούμερα) πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Γνωστοποίησε δε στους πολίτες ότι θα (ξανα) ανοίξει το ιατρείο του, όμως πρώτος το έχει ήδη ανοίξει ο κ. Ζ.Τζηκαλάγιας με επίσημη ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και ξαφνικά, μετά τόσους μήνες, έκανε τις δηλώσεις για τα ηλιακά ποδήλατα και το καραβάκι, με τις οποίες μεταφέρει τις ευθύνες στο δήμο της Καστοριάς. Συνέβη κάτι;

● Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γ. Κορεντσίδης, ο κύριος «νούμερο 7» (του αρέσει αυτό το νούμερο, τί να κάνουμε τώρα) έβαλε κάτω τους αριθμούς και ανακοίνωσε: 10 βασικές αρχές, 60 προτεραιότητες, 1 στόχο και 1 υπόσχεση και αργότερα δίνει και 1 συνέντευξη όπου με 1000 λέξεις (έτσι διαβάσαμε) δίνει τη μελλοντική εικόνα της Καστοριάς, αν εκλεγεί βεβαίως.
Σε πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη (δεν μετρήσαμε τις λέξεις) ακούσαμε τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» και ήδη ζούμε σε άλλη πόλη. Μη μας ξυπνάτε!

● Ανακοίνωσε και το άνοιγμα γραφείου του δήμου Καστοριάς στις... Βρυξέλλες (μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο;) για να υπάρχει απευθείας ανοιχτός «δίαυλος» για τα τοπικά μας θέματα και δη για τη γούνα. Βέβαια. Το άκουσε αυτό ο άλλος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γούνας, ο κ. Κοσμίδης, ο οποίος δήλωσε (και αυτός!) υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Βοΐου, παίρνει μαζί του και τη βουλευτίνα κ. Μ. Αντωνίου και πετάνε για Βρυξέλλες, για συζητήσεις και συναντήσεις σχετικά με θέματα την γούνα. Φυσικά. Μήπως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να ανοίξουν «δίαυλο» με πτήση Καστοριά-Βρυξέλλες απευθείας και σε χαμηλές προσφορές; Ένα τσιγάρο δρόμος μετατράπηκε η διαδρομή Καστοριά-Βρυξέλες για τους αρμοδίους μας.
Τυχεροί.

● Μεγάλη χαρά για τοπικό ιντερνετικό μπλο(γ)κάκι το «ξήλωμα» από το νυν αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου Καστοριάς (παρήγαγεν 1 έργον λαμπρόν και σπουδαίον) των σιδερένιων βάσεων για γλάστρες από τις κολόνες ηλεκτροφωτισμού στη λεωφόρο των Κύκνων. Αυτές είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη αντιδήμαρχο καθαριότητας. Αυτό το «ράβε-ξήλωνε» πόσο το πλήρωσαν οι πολίτες της Καστοριάς;

● Οι ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων για το δήμο Καστοριάς με δόσεις, περνούν αδιάφορες για τους πολίτες που περιμένουν να ακούσουν «τί θα κάνουν» άμεσα για την πόλη και όχι «θα θα θα» και επικοινωνιακά «κόλπα», και τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» με φωτογραφίες, συνεντεύξεις και παρουσίες σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και χαμόγελα και χειραψίες, ότι «όλα βαίνουν καλώς» για τη διεκδίκηση της δημαρχίας. Όλοι αδιαμφισβήτητα φαβορί (έτσι λένε τα παπαγαλάκια τους).

● O δημοτικός σύμβουλος κ. Σωκράτης Λιάνος, που διετέλεσε και αντιδήμαρχος Καστοριάς, εξέφρασε την επιθυμία του να κατέβει ως υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς για να συνεχίσει το… «έργο» του κ. Ανέστη Αγγελή!
Το ακούσαμε κι αυτό!

● Μέσα σε αυτό το κλίμα η ταυτόχρονη παρουσίαση της επίσημης υποψηφιότητας της κ. Κ. Σπύρου μαζί με τους 35 υποψηφίους συμβούλους (δεν έχει άλλος κάνει τέτοια παρουσίαση, ούτε καν έχει δώσει έστω και σε δόσεις τόσα ονόματα), ήταν μια έκπληξη. Μέχρι εκεί όμως. Διότι την επομένη μέρα σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις ήταν πολύ κάτω των προσδοκιών. Σαν απλή πολίτης και χωρίς εμπειρία, όπως λέει για τις δημοτικές εκλογές, θα έπρεπε να πει «έξω απ’ τα δόντια» αυτά που γνωρίζουν και περιμένουν να ακούσουν όλοι οι κάτοικοι της Καστοριάς.

● Ποιοι ήταν υπεύθυνοι στα θέματα γούνας τα τελευταία χρόνια που η πόλη βιώνει την χειρότερη οικονομική της περίοδο εξαιτίας της εξαφάνισης της γουνοποιίας; Ποιός ήταν πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ τόσα χρόνια και άφησε τόσα χρέη στην επιχείρηση; Από πότε πίνουμε μολυσμένο νερό; Ποια ήταν η ιδιαιτέρα σύμβουλος τόσα χρόνια του δημάρχου Καστοριάς; Και πού βρίσκει τώρα νέα στέγη; Και γιατί;

● Αλλά η κυρία Σπύρου και οι άλλοι υποψήφιοι: Κορεντσίδης και Μαγαλιός και Πετκανάς και –ων ουκ έστι αριθμός– μόνο καλό λόγο έχουν να πουν για την Καστοριά με τα «συγκριτικά πλεονεκτήματα» και το βλέμμα στραμμένο στις Βρυξέλλες. Βεβαίως.

● Anyway, ανέβηκε αυτήν την εβδομάδα το τετραχλωροαιθένιο στο νερό; Και αν ναι, πόσο; Και αν όχι, γιατί;

“[...] Σύνολο 16, μάλλον είν’ εντάξει
ώρα να πέσω και να κοιμηθώ”.
Λ.Κηλαηδόνης

Καληνύχτα Ελλάδα
Όπου και να ‘σαι


Η συντάκτρια της στήλης επιθυμεί να διατηρεί την ανωνυμία της.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Μαρτίου 2019. αρ. φύλλου 978


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ