13.5.19

44η Διεθνής Έκθεση Γούνας της Καστοριάς

Θετικά είναι τα μηνύματα που καταγράφονται στην αποτίμηση της 44ης Διεθνούς Έκθεση Γούνας της Καστοριάς, καθώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι ήταν η επισκεψιμότητα της φετινής διοργάνωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία καταγραφής εισόδου του Εκθεσιακού Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, που άνοιξε τις πύλες του από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2019, για να υποδεχθεί 1.504 επισκέπτες, που προήλθαν από 42 χώρες του πλανήτη.

Πιο συγκεκριμένα, αγοραστές από την Αλβανία, Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γεωργία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Καζακστάν, Νότιος Κορέα, Λετονία, Λίβανος, Λιβύη, Μολδαβία, Νεπάλ, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. έδωσαν το «παρών» στην 43η Δ.Ε. Γ.Κ., παρουσιάζοντας αριθμητική άνοδο κατά 11% σε σχέση με πέρυσι.

Τη μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι ρώσοι αγοραστές, οι οποίοι ήταν περισσότεροι κατά 13,14% και αποτέλεσαν τον κύριο όγκο των πελατών της φετινής διοργάνωσης.
Αυξημένος ήταν επίσης, ο αριθμός των ουκρανών, τούρκων, ιταλών, ρουμάνων και κορεατών εμπορικών επισκεπτών, γεγονός που δημιούργησε ικανοποίηση στους 121 εκθέτες-γουνοποιούς που συμμετείχαν στην 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.

Τα υψηλά στάνταρ της διοργάνωσης, από την άλλη πλευρά, ήταν αντάξια των προϊόντων που παρουσιάστηκαν στα καλαίσθητα περίπτερα των εκθετών: Γούνινα παλτό και ζακέτες, αξεσουάρ γούνας, γουνοδέρματα, τσάντες και δερμάτινα είδη υψηλής ποιότητας, σε χρώματα και σχέδια που συμβαδίζουν με τις τελευταίες επιταγές της μόδας για το φθινόπωρο-χειμώνα 2019-2020, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των εμπόρων.

Δεν ήταν λίγες άλλωστε οι συμφωνίες που καταγράφηκαν μεταξύ παραγωγών και πελατών, γεγονός το οποίο καθιστά τη Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς ένα σημαντικό πεδίο εμπορικών συναλλαγών και την καταξιώνει σε υψηλές θέσεις των διεθνών εκθέσεων γούνας
Κορυφαία στιγμή και της φετινής διοργάνωσης ήταν η διεξαγωγή του Gala fashion show, όπου οι δημιουργίες 11 γουνοποιητικών επιχειρήσεων που παρουσιάστηκαν στην πασαρέλα προκάλεσαν ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις.

Το φετινό gala πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Καστοριάς, όπου στήθηκε ένα όμορφο σκηνικό, ικανό να αναδείξει τα γούνινα ενδύματα που κατασκεύασαν οι γουνοποιοί της Ελάδος.
Την 44η Διεθνή Έκθεση Γούνας διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ-Helexpo και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - Π.Ε. Καστοριάς και υποστήριξαν οι δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού και ιδιωτικοί χορηγοί.

■ Παράλληλα με την έκθεση γούνας, πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το παγκόσμιο πρόγραμμα εποπτείας της ανιχνευσιμότητας και πιστοποίησης του εμπορίου γούνας (Furmark), από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας και τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς. Ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο κ. Paul Stockall, διευθυντής Προτύπων & Αειφόρου Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γούνας, ο οποίας ανέλυσε τους στόχους του προγράμματος που σκοπό έχει να διασφαλίσει τα υψηλότερα πρότυπα καλής μεταχείρισης των ζώων και του περιβάλλοντος. «Το Furmark αποτελεί μία διαβεβαίωση ότι η βιομηχανία γούνας δεσμεύεται να βελτιώνει συνεχώς τη βιωσιμότητα του τομέα, ενώ για τους καταναλωτές αποτελεί σήμα εγγυημένης ποιότητας για το προϊόν που αγοράζουν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Stockal. Με το πέρας της εισήγησης από μέρους των εκπροσώπων της IFF ακολούθησε συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα του κλάδου της γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ