28.7.19

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


Prespes Tsipras Karypidis
Ο κ. Θ. Καρυπίδης με τον πρωθυπουργό στις Πρέσπες.

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Λιγότερες από 40 ημέρες απέμειναν ως τις εκλογές κι εν μέσω του εορτασμού του ορθόδοξου Πάσχα, οι περισσότεροι εκ των υποψηφίων που θα φιλοξενηθούν στα τοπικά ψηφοδέλτια, συνεχίζουν να δίνουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα. Άλλοτε σιωπηλά και ταπεινά σαν ένα είδος Γολγοθά στην Καστοριά κι άλλοτε με κοινωνικές τυμπανοκρουσίες και επιφανειακή έπαρση. Σαν Φαρισαίοι. Τίποτε πρωτότυπο δηλαδή. Βέβαια, μέσα σ’ όλο αυτό το μπανάλ προεκλογικό περιβάλλον, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και στοιχεία υποκριτικής, τακτικού εκκλησιασμού και εσωκομματικών συγκρούσεων και καμωμάτων.

Καθώς επίσης, πραγματοποιούν μια σειρά αλλεπάλληλων προεκλογικών δράσεων και επισκέψεων, σε διάφορες υπηρεσιακές κρατικές και μη δομές, δίνοντας την εντύπωση, πως ο μοναδικός σκοπός αυτού του εφήμερου προεκλογικού ενδιαφέροντος τους είναι η αυτοπροβολή και ταυτοχρόνως η αυτοδιαφήμιση αποκλειστικά με εκλογικό υπολογισμό. Της κάλπης δηλαδή, κάλπικα. Γιατί απλά, οι νυν υποψήφιοι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι συν αυτώ σύμβουλοι που θα πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια τους, ουδεμία φορά πραγματοποίησαν επίσκεψη ενδιαφέροντος για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στην πόλη της Καστοριάς κι όχι μόνο.

Κι αν όλο αυτό το προεκλογικό σκηνικό μοιάζει ξεπερασμένο καθότι πολυπαιγμένο, και έχοντας περισσότερο από ποτέ άρωμα υποκριτικής -μάλιστα χαμηλής ποιότητας- και δήθεν εκδήλωσης πραγματικού ενδιαφέροντος, θα πρέπει οι δημότες και γενικά οι ψηφοφόροι της Καστοριάς να οπλιστούν με περίσσια υπομονή. Ειδικά την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οδεύει προς την κορύφωση της η πενταετής αναμονή για το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Όλο αυτό λοιπόν, το προεκλογικό «bazzar», φαίνεται να έχει στηθεί -για ακόμη μια προεκλογική περίοδο- με απώτερο σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, ευελπιστώντας πως το τελικό αποτύπωμα όλης αυτής της «καμπάνιας» θα δώσει τα θετικά αποτελέσματά του στην κάλπη. Παραγκωνίζοντας όλοι αυτοί, εσκεμμένα οποιαδήποτε εξαγγελία προγράμματος (τουριστικού, ανάπτυξης, πολιτιστικού κα), δεσμεύσεων αλλά και προς υλοποίηση οποιουδήποτε προαναγγελθέντος έργου, παραμένοντας προσκολλημένοι σε αερολογίες, σε λόγια γλυκά αλλά αόριστα με επίκληση στο συναίσθημα αλλά με μπόλικο «τίποτα».

Ακόμη και σ’ αυτήν την κρίσιμη προεκλογική καμπή κι όντας απούσες οι επίσημες ευθείες και ειλικρινείς στηρίξεις των μεγάλων κομμάτων σε συνδυασμούς και πρόσωπα της Καστοριάς, έχουν φροντίσει να το κάνουν έμμεσα δίνοντας το δικό τους πολιτικό στίγμα στους δημοτικούς συνδυασμούς, τοποθετώντας τα δικά τους αγαπημένα παιδιά ως υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και τους ίδιους τους επικεφαλής των υποψήφιων δημάρχων.

Φαντάζοντας περισσότερο με «καλοντυμένη» βιτρίνα, την οποία επιμελούνται αυτάρεσκα οι ιδιοκτήτες του, παρά μια ανεξάρτητη δημοτική κίνηση όπως αρέσκονται να διατυμπανίζουν. Ο καθένας τους για να μπορεί να έχει υπό τον πλήρη έλεγχο του το αυτοδιοικητικό κομμάτι και κατά συνέπεια το απόλυτο under control της πόλης.

Βέβαια, σ’ αντίθεση με τα όσα γνωρίζουμε για το δημοτικό σκέλος των αυτοδιοικητικών εκλογών, το διευρυμένο κομμάτι των περιφερειών με τους αντίστοιχους υποψήφιους ανά την Ελλάδα και στην Δυτική Μακεδονία φαίνεται να απολαμβάνει της στήριξης και του χρίσματος των κομμάτων. Το γιατί παραμένει άγνωστο, αλλά θα πορευτούμε με την συγκεκριμένη κομματική απόφαση ως έχει. Και πόσο δε, για την περιφέρεια της Δυτ. Μακεδονίας ή του Βόρειου και Δυτικού τμήματος του πρώτου μέρους, όπως συνυπέγραψαν μέλη του τωρινού περιφερειακού συμβουλίου με τον επικεφαλής τους κ. Καρυπίδη για το ζήτημα της ονομασίας των βόρειων γειτόνων μας.

Μάλιστα, ο κ. Καρυπίδης την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε σε αίθουσα του διοικητηρίου Καστοριάς, τους υποψήφιους αντιπροσώπους του για τον νομό της Καστοριάς. Σε καμμιά περίπτωση δεν θα κρίνω τις όποιες δυνατότητες έχουν ή όχι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του πρώην αντισημίτη ΑνΕλίτη και νυν ΣυΡιζΑίου κ. Καρυπίδη.

Το μόνο όμως που θα τυγχάνει κρίσεως από τους συμπολίτες μας, θα είναι το εξής πολύ κατανοητό: Κατά την γνώμη μου ψήφος στον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη σημαίνει αυτομάτως και ψήφος αποδοχής και παραδοχής της «μακεδονικότητας» των Σκοπίων και της «μακεδονικής» κουλτούρας που προάγουν διάφορες πολιτιστικές ΜΚΟ μετά των «λαμπρών» τους στελεχών. «Τελεία, παύλα και παρένθεση» που είχε πει και η κ. Δούρου. Το παραπάνω θα αποτελεί ενδεχομένως και το μοναδικό διακύβευμα στην επιλογή του επόμενου περιφερειάρχη. Η κάλπη μένει να δείξει τί θα αποφασίσει ο πάνσοφος -κατά τ’ άλλα- ελληνικός λαός.

Μέρος του οποίου αν αποφασίσει να στηρίξει με την ψήφο του τον κύριο αντίπαλο συνδυασμό με υποψήφιο περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας τον κ. Κασαπίδη, θα καταλήξει στο συμπέρασμα, πως και ο συγκεκριμένος συνδυασμός, φέρει πρόσωπα δοκιμασμένα από το κοντινό παρελθόν με την παράλληλη ανανέωση μέσω καινούριων, υπό αμφισβήτηση -αν όχι περιορισμένων- δυνατοτήτων.

Πάντως αγαπητή ΟΔΟΣ, πέρα από τα διάφορα μπλογκς που έχουν αναλάβει τον ρόλο του διαφημιστή δεκάδων υποψηφίων -με το αζημίωτο φαντάζομαι- δεν νομίζω να είναι περισσότερο κερδισμένος και γοητευμένος από τις επερχόμενες εκλογικές διαδικασίες κανένας άλλος, πλην των υποψηφίων και των ίδιων των «διαφημιστών». Κι αν όλοι μαζί ζούνε καλά, φρόνιμο θα ήταν κάποιος που αντιλαμβάνεται περισσότερα απ’ όσα αυτοί, να τους υπενθυμίσει πως υπάρχει μερίδα κόσμου που ζει καλύτερα. Απομονώνοντας τους στο προεκλογικό παραμύθι, από το οποίο δεν κουράστηκαν να τ’ ακούν και να το ξανακούν.

Καλή Ανάσταση σ’ όλους.

Ιωάννης Σκόρδας

Δημοσιεύθηκε την Μ. Πέμπτη 25 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 983

Σχετικά:

21 σχόλια:

  1. Panagiotis Kottas [fb]29/7/19

    https://www.facebook.com/719609998054035/posts/2896303290384684/

    https://www.facebook.com/305072686840760/posts/327624044585624/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]29/7/19

    Τι εστί Σκόρδας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης Σκόρδας [fb]29/7/19

      Tι εστί Δημήτρης Ιωαννίδης στα της Καστοριάς;

      Διαγραφή
    2. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]29/7/19

      Είναι καλό να μαθαίνει κανείς. Γι'αυτό ρώτησα...

      Διαγραφή
  3. Panagiotis Kottas [fb]29/7/19

    Για ακόμη μια φορά η Οδός καθώς και τα "λαμπρά" της στελέχη είναι απόντες από την Πολιτιστική αλλά και την Πολιτική πραγματικότητα της Καστοριάς, κλεισμένοι στον "μεγαλοαστικό" τους μικρόκοσμο, "αρθρογραφούν" σκιαμαχώντας, εμμονικά προς το πρόσωπο μου και ακροβατώντας στα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Κώττα,
      Δικαίωμά σας να νοιώθετε όπως θέλετε, ακόμη και στο επίκεντρο. Αλίμονο, το δικαίωμα της χαράς και του αυτοπροσδιορισμού ως μέλους της πολιτικής και πολιτιστικής πραγματικότητας, δεν τα αμφισβητεί κανείς. Ούτε σε εσάς προσωπικά, ούτε στο περιβάλλον σας. Ελεύθερη χώρα είμαστε. Στην Ελλάδα. Ειδικά πλέον. Πόσο μάλλον που απέναντι στον… μικρόκοσμο της ΟΔΟΥ αντιπαραβάλλεται ο μεγαλόκοσμός σας. Γιατί, για κοσμοπολιτισμός, δεν μοιάζει.

      Διαγραφή
    2. Panagiotis Kottas [fb]29/7/19

      Ζητώ ταπεινά συγνώμη, παρέλειψα να αναφερθώ στο δικό σας "κοσμοπολιτισμό". Παρ' όλα αυτά η "μακεδονικη" ΜΚΟ και τα στελέχη της έχουν αναδείξει ουκ ολίγες φορές, τον Καστοριανό Κοσμοπολιτισμό με έρευνες, εκδόσεις, παραστάσεις κλπ κλπ, αλλά που να το γνωρίζετε εσείς αυτό, ήσασταν πάντα απόντες.

      Διαγραφή
    3. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]29/7/19

      Όταν ο πολίτης κρίνει πως ο πολιτικός ή ο αυτοδιοικητικός δεν ταύτισε τις ενέργειές του με ό,τι ο ίδιος επιθυμούσε, εκφράζει την όποια του δυσαρέσκεια στην κάλπη. Το να τον κατηγορεί δημόσια, με κείμενα στον τύπο ή στο διαδίκτυο και να τον χαρακτηρίζει, ξεπερνάει τις κόκκινες γραμμές του πολιτικού πολιτισμού...

      Διαγραφή
    4. Πρωτοφανείς απόψεις! Πού και να μην υπηρετούσατε την ελευθεροτυπία;

      Διαγραφή
    5. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]30/7/19

      Από πού προκύπτει και πώς τεκμηριώνεται το ότι ο Καρυπίδης είναι αντισημίτης, ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑιος; Και ποια η σκοπιμότητα αυτών των χαρακτηρισμών; Και τι ακριβώς σημαίνει "ελευθεροτυπία", είμαι ελεύθερος να σκορπάω στον ανεμιστήρα χαρακτηρισμούς κι ό,τι καταλάβει ο καθένας; Να την χαίρεται ο χρήστης της τέτοια ελευθεροτυπία, αλλά όχι κάποιοι από μας. Που θέλουμε χαρακτηρισμούς πράξεων και όχι ανθρώπων. Αυτός είναι ο πολιτικός πολιτισμός που σφυρηλατούμε...

      Διαγραφή
    6. Γιάννης Σκόρδας [fb]30/7/19

      Κύριε Ιωαννίδη νιώθοντας την ανάγκη να υπερασπιστώ τις απόψεις μου και την εφημερίδα που τις φιλοξενεί έχω να παρατηρήσω πως δεν σας επιτρέπω να μου υποδεικνύετε τι θα πρέπει να τυγχάνει κριτικής και τι όχι. Αυτά τα όμορφα συμβαίνουν στις Δημοκρατίες σε αντίθεση μ' αυτά που εσείς γράφετε και υπονοείτε, τα οποία εκφράζονται σ' άλλου τύπου πολιτεύματα. Στο κείμενο δεν υπάρχει οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά παρά μόνο καταγραφή των γεγονότων. Τα οποία δεν τυγχάνουν οποιασδήποτε αμφισβήτησης ή διάψευσης τους. Από την στιγμή λοιπόν που εκφράζεστε δημοσίως καλό θα ήταν να αποκτήσετε καλύτερη σχέση με την ελευθεροτυπία και τ' αγαθά της Δημοκρατίας.
      Όσο για το από πού προκύπτουν όλοι οι χαρακτηρισμοί μπορείτε να ανατρέξετε στα σωζόμενα (;) αρχεία των καθημερινών εκπομπών τηλεοπτικού σταθμού της Δυτικής Μακεδονίας. Εκεί θα βρείτε τις απαντήσεις που ζητάτε. Επίσης όποιος υποστηρίζεται από τους ΑνΕλ το 2014 και τον ΣυΡιζΑ επίσημα το 2019, τι είναι; ΠαΣοΚ;
      Όσο για τον πολιτισμό, προσοχή άλλο το σφυροκόπημα και άλλο η σφυρηλάτηση

      Διαγραφή
  4. Δημήτριος Αγιασοφίτης30/7/19

    Απάντηση πρoς κύριο Ιωαννίδη: μπάα, και πού το είδατε γραμμένο ότι ο εκλεγείς πολιτικός παραμένει στο απυρόβλητο και εκτός κριτικής επειδή και μόνο κατάφερε να εκλεγεί.
    Τι πρωτοφανείς απόψεις είναι αυτές για τα δημόσια πολιτικά πρόσωπα;
    Ούτε στο "Πατρίς Λουμούμπα " δεν πρεσβεύουν τέτοιες ιδεοληψίες.
    Όχι μόνο ο πολίτης έχει δικαίωμα να ασκεί κριτική και να ελέγχει τον εκάστοτε διαχειριστή της εντολής του αλλά και υποχρεούται.
    Ασφυκτικός έλεγχος και κριτική εις την νιοστήν και σε όποιον αρέσει. Άλλωστε ουδείς, υποχρέωσε ουδένα να πολιτευτεί....
    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]30/7/19

      Αν αυτό καταλάβατε από τα σχόλιά μου, ακονίστε κι άλλο την αντίληψή σας. Επεξηγώ, για τελευταία φορά, πριν σταματήσω τα οποιαδήποτε επιπλέον σχόλια: άλλο (και, βεβαίως, υποχρεωτικό για τον ενεργό πολίτη) να ασκείς κριτική στα πεπραγμένα και στις αποφάσεις των πολιτικών κι άλλο, με σκοτεινές σκοπιμότητες, να χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς στα όρια του υβριστικού σχολίου. Γιατί, τι άλλο είναι το να αποκαλείς κάποιον "αντισημίτη"; Συνεννοηθήκαμε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος30/7/19

      "Η Αριστερά δεν μπορεί να έχει υποψήφιο με αντισημιτική στάση, αφού ως χώρος, έχει ανειρήνευτη και μακρόχρονη σύγκρουση με την αντισημιτική αντίληψη”, δήλωσε το μέλος της ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Καρίτζης, σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Θεοδώρου Καρυπίδη.

      http://www.avgi.gr/article/10842/1831469/an-karitzes-e-aristera-echei-tautoteta-kai-axiako-periechomeno-video-



      Να αποσυρθεί η υποψηφιότητα Καρυπίδη ζητεί το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο

      https://www.naftemporiki.gr/story/762894/na-aposurthei-i-upopsifiotita-karupidi-zitei-to-pagkosmio-ebraiko-sunedrio

      Διαγραφή
  5. Η ΟΔΟΣ για να διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων, καταχωρεί δύο παλαιότερες αναρτήσεις του κ. Θ. Καρυπίδη, όπως είχε φυσικά κάθε δικαίωμα να κάνει και δεν τις ανακάλεσε. Διαβάζοντάς τες, προφανώς ο καθένας μπορεί να έχει τα δικά του συμπεράσματα. Εκτός κι αν δεν μπορεί.

    https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67675851_2400601476667827_7651701464384929792_n.jpg?_nc_cat=111&_nc_oc=AQnBwonwt5H6UdQSumr87gKwOKqQUS8HE8qiLr4iR90MEw7T60g-tJhw-JjwTcKXD6Q&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=e8a435088dbef068e1ee14e34b101941&oe=5DD8BE1C

    https://scontent.fskg1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/67647511_2400601950001113_4126296650316513280_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_oc=AQnCWWjXU7f2LmxL7A_zW2XA6wfqwalpnZkuA0wTCKCfjQFpweItXvgl2wTjVYQ6_Io&_nc_ht=scontent.fskg1-1.fna&oh=c9f115a8f542d5cbd50479be30cba696&oe=5DAB598B

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δημήτρης Ιωαννίδης [fb]30/7/19

    Δημήτρης Ιωαννίδης @ Γιάννης Σκόρδας
    Δεν θα συνεχίσω, φίλε μου μαζί σου, γιατί δεν σε ξέρω, δεν έχω δεί ξανά κείμενά σου και δεν διευκρίνισες την σκοπιμότητα των γραφομενων σου, τα οποία κρίνω επιθετικά, κάτι που δεν μ' αρέσει, γενικώς. Δεν θα μ' ενδιέφερες ούτε ως φίλος ούτε ως εχθρός. Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Panagiotis Kottas [fb]30/7/19

    "κατα την γνώμη μου ψήφος στον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη σημαίνει αυτομάτως και ψήφος αποδοχής και παραδοχής της «μακεδονικότητας» των Σκοπίων και της «μακεδονικής» κουλτούρας που προάγουν διάφορες πολιτιστικές ΜΚΟ μετά των «λαμπρών» τους στελεχών."
    "Στο κείμενο δεν υπάρχει οποιαδήποτε προσβλητική αναφορά παρά μόνον καταγραφή των γεγονότων "
    Τάδε έφη Γιάννης Σκόρδας.
    -Σώπα ρε Γιαννάκη και τι γράφεις όταν θέλεις να προσβάλεις κάποιον ; μάθε τουλάχιστον να ενημερώνεσαι πριν γράψεις κάτι, επικοινώνησε μαζί μου τουλάχιστον, αν έχεις κάποιες αμφιβολίες ή ενστάσεις, ξενοι δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης Σκόρδας [fb]30/7/19

      Ξεκινώντας, για την οικονομία της συζήτησης, θα αποφύγω την μειωτική χρήση υποκοριστικών ονομάτων που δεν είναι κατανοητή, ούτε στο επίπεδο της αμοιβαιότητας. Αν πάλι νομίζετε ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε χρήση υποκοριστικών, θα άρμοζε ίσως σ' όποιον σας το επιτρέπει. Και όσο θυμάμαι δεν με ρωτήσατε..

      Για το τι γράφω δεν χρειάζεται να συμβουλευτώ κανέναν. Και περισσότερο δεν υπήρχε λόγος να ενοχλήσω εσάς γιατί είστε ΑΙΡΕΤΟΣ και αποδέκτης κριτικής για την πολιτική σας τοποθέτηση επί της συμφωνίας των Πρεσπών.

      Επίσης προφανώς θα είχατε λόγο να υπεραμυνθείτε μιας επιχειρηματολογίας που ήδη γνωρίζω. Την οποία στήριξε ο επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο εκλεχτήκατε, και συνεπώς την στηρίξατε κι εσείς.

      Και μάλιστα αν θυμάμαι σωστά, ήσασταν από τους λίγους εκλεγμένους που δεν υπογράψατε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Όπως και στην τελετή υπογραφής της.

      Αν δεν την στηρίζατε, δεν θα συμμετείχατε εκ νέου με τον συγκεκριμένο συνδυασμό. Δικαίωμά σας φυσικά. Αλλά και δικαίωμα, όπως και καθήκον μου να έχω άποψη. Εκτός κι’ αν χρειάζεται η προληπτική έγκρισή της.

      Από την στιγμή λοιπόν που στηρίζετε έμμεσα ή όχι την συμφωνία των Πρεσπών, δεν βρίσκετε τίποτε περίεργο ΚΑΙ στην αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας, εθνότητας και κουλτούρας.

      Δικαίωμά σας, ότι κι’ αν πιστεύετε. Στο επίπεδο των προσωπικών σας απόψεων.

      Αλλά στο επίπεδο της λήψης πολιτικής στάσης, το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να είναι ανεπίδεκτο κριτικής.

      Ποιο ακριβώς είναι το προσβλητικό; Εκτός κι αν όντως θεωρείτε προσβλητική την ίδια την συμφωνία.

      Γιατί και όντως, μερικοί δεν είμαστε ξένοι.

      Διαγραφή
    2. Panagiotis Kottas [fb]30/7/19

      Για την οικονομία του χρόνου κι εγώ θα σας προτρέψω να ενημερωθείτε καλύτερα για το ποια ψηφίσματα βγήκαν από το περιφερειακό συμβούλιο και ποιες οι τοποθετήσεις και οι θέσεις μου γι' αυτά . Ως προς τα σχόλια σας περί "μακεδονικής" ΜΚΟ, για αυτήν και τα στελέχη της, δεν έγινε καμία τοποθέτηση από σας μετά τις απαντήσεις πήρατε για τους χαρακτηρισμους και τα αυθαίρετα συμπεράσματα που βγάζετε, καθότι μάλλον είστε πλημμελώς ενημερωμένος . Όσο για τη χρηση του υποκοριστικού του ονόματος σας, μάλλον δε θέλετε να θυμάστε τη στενή συγγενικη μας σχέση.

      Διαγραφή
  8. Γιάννης Σκόρδας [fb]30/7/19

    [Ένα λεπτό πριν, ο κ. Δημήτρης Ιωαννίδης, μπλόκαρε το προφίλ μου (!!). Κατά συνέπεια δεν μου παρέχεται πλέον η δυνατότητα να διαβάζω τους σχολιασμούς του στο facebook και να συμμετέχω στον διάλογο τον οποίον ο ίδιος ξεκίνησε. Η αγάπη για την ελευθεροτυπία ξεχειλίζει.]

    Απάντηση στον τελευταίο σχολιασμό του κ. Δ. Ιωαννίδη στο πρόσωπό μου:

    Από την στιγμή που δεν ζητάτε περισσότερες διευκρινίσεις για τους πολιτικούς "χαρακτηρισμούς" στο πρόσωπο του κ. Καρυπίδη, σημαίνει πως ήταν επαρκή τα στοιχεία που ανάρτησε η ΟΔΟΣ.

    Και που προφανώς αν τα γνωρίζατε σαν γεγονότα, δεν θα είχατε λόγο να προκαλέστε ανούσιο διάλογο και δήθεν εντυπώσεις.

    Όσον αφορά τις "διευκρινίσεις" που ζητάτε για την "σκοπιμότητα" των γραφόμενων, η απαίτηση αυτή μου προκαλεί αρνητική εντύπωση και μόνο.

    Τόσο διότι το κείμενο δεν κρύβει σκοπιμότητα, αλλά και γιατί σαν αρθρογράφος που είστε, θα γνωρίζετε πως όταν κάποιος αρθρογραφεί με "σκοπιμότητες" παραπέμπει σε κάτι άλλο παρά την κριτική.

    Επίσης είναι εντυπωσιακό να αναζητείτε σκοπιμότητα στις απόψεις μου. Διότι εμμέσως πλην σαφώς, παραδέχεστε δημοσίως πως ενδεχομένως εσείς αρθρογραφείτε με "σκοπιμότητα".

    Ελπίζω πάντως ότι, θα θυμάστε πως η δουλειά του Τύπου είναι να ελέγχει την εξουσία και τους εμπλεκόμενους με αυτήν, κι όχι να είναι οπωσδήποτε "φίλος" τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η Ελευθεροτυπία30/7/19

    Συγχαρητήρια Γιάννη Σκόρδα, συνέχισε... αν είχαν δίκιο θα τους έφτανε μία απάντηση κι ὀχι επανάληψη τα ίδια και τα ίδια...καταλάβαμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ