3.7.19

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ: Αγαπητή ΟΔΟΣ


Άλλη μία επιτυχημένη φωτογράφιση της κ. Μαρίας Αντωνίου

Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Όλο και περισσότερο πλησιάζει η εκλογική περίοδος, τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και στο καθαρά τοπικό -και κατ’ επέκταση περιφερειακό- επίπεδο. Κι όπως είναι αναμενόμενο, οι εσωτερικοί μηχανισμοί των κομμάτων έχουν επιδοθεί σε αγώνα κατάρτισης των ψηφοδελτίων. Επικεντρώνοντας περισσότερο στ’ άτομα που θα αποτελέσουν τους εθνικούς αντιπροσώπους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.

Με προσωπικότητες που προέρχονται από πολλές και διάφορες επαγγελματικές στέγες. Από τον χώρο της νομικής και της δημοσιογραφίας ως εκείνον της σεισμολογίας και του ελληνικού πενταγράμμου. Φυσικά, για ακόμη μία φορά δεν θα μπορούσαν να λείψουν τ’ άτομα με αποκλειστικά κομματική, "ακτιβιστική κι αλληλέγγυα" σταδιοδρoμία.

Μέσα λοιπόν απ’ αυτόν τον στενά κομματικό μηχανισμό επιλογής των συγκεκριμένων ατόμων, γίνεται σαφές πως μειώνεται όλο και περισσότερο το επίπεδο κατάρτισης αλλά και ικανοτήτων. Επιλέγονται αποκλειστικά με κριτήρια δημοφιλίας παρά με κριτήρια συνδυαστικά όπως το μορφωτικό επίπεδο και η γνώση ξένων γλωσσών.

Ωστόσο, αν η δημοφιλία φαντάζει ως το πιο αθώο κριτήριο για την έκθεση των υποψηφίων στην κρίση του πάνσοφου εκλογικού σώματος, το κριτήριο της επιλεκτικής αλληλεγγύης και της «ακτιβιστικής» δράσης φαντάζουν δύο από τα πιο επικίνδυνα κριτήρια. Κριτήρια με βάση τα οποία επιλέχτηκαν τα ικανότερα (;) άτομα που θα στελεχώσουν -κυρίως- τα ευρωψηφοδέλτια του ΣυΡιζΑ. Γιατί και η επιλογή ατόμων από την ΝΔ, μοιάζει με πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ξεκινώντας απ’ το κυβερνών κόμμα και την τρικυμιώδη δεκαήμερη υποψηφιότητα της κ. Λοΐζου, θα έπρεπε να ρωτήσει τα κριτήρια με τα οποία επιλέχτηκε ως ευρωεπιλογή στα ψηφοδέλτια του ΣυΡιζΑ. Γιατί στο βιογραφικό της, το μοναδικό προσόν που αναγράφεται είναι πως κουβαλά το βαρύ επίθετο της. Τελεία και παύλα.

Πρόκειται για μια προσωπικότητα που εν έτει 2019 βιοπορίζεται απ’ τις εισπράξεις που προκύπτουν απ’ τα πνευματικά δικαιώματα του πατέρα της (!) χωρίς καμία άλλη εργασιακή ενασχόληση. Και δεν έφταναν όλα αυτά τα ελάχιστα «προσόντα» που θα έκαναν την κ. Λοΐζου να φαντάζει ικανή να εκπροσωπήσει στο Ευρωκοινοβούλιο τους Έλληνες ψηφοφόρους της, ήρθε και η αποκάλυψη για παράνομη είσπραξη της σύνταξης της θανούσης μητέρας της για πέντε και πλέον έτη. Πρόκειται γι’ ακόμη ένα γεγονός που πλήττει και σίγουρα δεν εξυψώνει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Εν μέσω λοιπόν πιέσεων απ’ το ευρύτερο πολιτικό κλίμα γύρω από την υποψηφιότητα της κ. Λοΐζου κι αφού προηγήθηκε γεύμα στην βεράντα του Μεγάρου Μαξίμου, ο ΣυΡιζΑ ανακοίνωσε και την απόσυρση της εν λόγω υποψηφιότητας. Χωρίς βέβαια να αναφέρονται πουθενά οι πολιτικές και οι κοινωνικές της τοποθετήσεις, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στα social media. Που για όποιον τις είδε και τις διάβασε μόνο αποτροπιασμό θα μπορούσε να νιώσει. Τόσο για αναρτημένη της φωτογραφία με δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ να καίγονται από μολότωφ, όσο και για εκείνη με μια πλειάδα μολότωφ με τίτλο «φορτιστές αυτοκινήτων» με σαφή τα αντιεξουσιαστικά της ένστικτα. Μόνο που αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή ήθελε να πληρώνεται από την «κακή» ΕΕ αλλά με ωραία και ζεστά 20.000 ευρώ/μήνα.

Ωστόσο, αυτού του είδους οι δημόσιες τοποθετήσεις της αποτελούν «χάδι» μπροστά στα «γλωσσικά της ατοπήματα» και το κλείσιμο του ματιού σε τρομοκράτες και την μέγιστη ύβρη για τα θύματα της τρομοκρατίας. Χαρακτηριστικότερη όλων η υβριστική της τοποθέτηση για τα θύματα του δολοφόνου της 17Ν Σάββα Ξηρού «Τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη» απευθυνόμενη στον άλλοτε υπουργό κ. Πανούση.

Κι όμως αγαπητή ΟΔΟΣ. Αυτό το άτομο, με τις συγκεκριμένες ιδεολογικές και φιλοτρομοκρατικές απόψεις, επιλέχτηκε αρχικά από τον κ. Τσίπρα και το επιτελείο του να δώσει την μάχη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣυΡιζΑ. Ότι κατάλαβες, κατάλαβες. Ως εδώ για την συγκεκριμένη πρωθυπουργική επιλογή. Για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να μας χαρακτηρίσουν ως «ακροδεξιούς και φασίστες», επειδή δεν γράφουμε φιλοκυβερνητικά.

Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε τον σίγουρο δρόμο με γνώριμα άτομα, προερχόμενα απ’ το προ πενταετίας ευρωψηφοδέλτιο σε συνδυασμό με την είσοδο νέων προσώπων. Μάλιστα, το ένα απ’ αυτά τα νεοεισερχόμενα πρόσωπα μου προξένησε θετική εντύπωση. Και πρόκειται για τον νεαρό ΑμΕΑ Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που το πρόβλημα υγείας του δεν τον εμπόδισε να αποφοιτήσει από την Ιατρική σχολή Αθηνών έχοντας μάλιστα ολοκληρώσει και δύο μεταπτυχιακά. Παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης και δύναμης.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει υποψηφιότητα της Νέας Δημοκρατίας που να μην προκαλούσε μετασεισμική ακολουθία. Πρόκειται για τον καθηγητή Σεισμολογίας και διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, κ. Τσελέντη. Ο οποίος με τιτιβίσματα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, έθεσε εαυτόν μάλλον στα ευρωσκεπτιστικά ψηφοδέλτια των ΑνΕλ παρά στα φιλοευρωπαϊκά της ΝΔ.

Αναφερόμενος μάλιστα στους Γερμανούς το καλοκαίρι του 2015, χωρίς ίχνος σεβασμού, αναφέρεται μ’ απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ευρωσκεπτικιστές ψηφοφόρους παρά σε ευρωϋποψήφιο με την φιλοευρωπαϊκή ΝΔ. «Περσινά, ξινά, σταφύλια» που λέει κι ο πάνσοφος ελληνικός λαός. Περίπτωση που σίγουρα θα πρέπει να ξαναελεγχθεί από τους επικεφαλής της ΝΔ. Γιατί, αν η σκέψη του κ.Τσελέντη παραμένει στο ίδιο μήκος μετασεισμικού κύματος και ακολουθίας, τότε γιατί κάποιος να μην ψηφίσει απευθείας ευρωσκεπτιστικά κόμματα; Γιατί να δώσει την ψήφο του στην ΝΔ, που στην τελική δεν εκπροσωπεύει τίποτα το ευρωσκεπτιστικό;

Όλα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν το ευρύτερο κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται σε σύγχυση και ολίγον «ζαλισμένος». Είναι το λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί, όταν το τελευταίο διάστημα επιδίδονται σε συνεχόμενες λανθασμένες επιλογές ανθρώπων. Με την προσθήκη του κ. Λαζαρίδη (παραιτηθέντα ΑνΕλίτη) να έρχεται ως το κερασάκι στο ντεμαράζ πολύ κακών επιλογών στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν συνεχίσουν με τις τόσο κακές επιλογές στελεχών, τότε πολύ φοβάμαι πως θα δούμε την ίδια κοινοβουλευτική κωμωδία και στην ερχόμενη Βουλή.

Ιωάννης Σκόρδας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Απριλίου 2019, αρ. φύλλου 980


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ