3.10.19

Βαλεντίνα Παπαδοπούλου: «Ο λαμβάνων τη μεγαλύτερη αποζημίωση στα έξοδα παράστασης δήμαρχος Καστοριάς»



Σφοδρή επίθεση προς την δημοτική αρχή εξαπέλυσε η δημοτική σύμβουλος κ. Βαλεντίνα Παπαδοπούλου προερχόμενη από την δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας, εκπροσωπώντας την δημοτική παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «Συμμαχία ευθύνης» στον δήμο Καστοριάς.

Αφορμή υπήρξε η εισήγηση της δημοτικής αρχής του δήμου Καστοριάς, να μειωθούν κατά 65% περίπου οι αποζημιώσεις των μετακινήσεων για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβούλων απομακρυσμένων περιοχών, με αποτέλεσμα να αγγίζουν το εξευτελιστικό ποσό των 15 ευρώ ανά συνεδρίαση. Για την συγκεκριμένη περίπτωση πάντως, ο νομοθέτης και σύμφωνα πάντοτε με τον αυτοδιοικητικό νόμο «Καλλικράτης ΙΙ» όσοι δημοτικοί σύμβουλοι διαμένουν μακριά 12km από την έδρα του οικείου δήμου όπου και πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του σώματος, δικαιούνται αποζημίωση περίπου 45 ευρώ.

Η κ. Παπαδοπούλου λαμβάνοντας τον λόγο στο 16ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς της 2/10/2019 απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο "δείχνοντας" όμως τον επικεφαλής της δημοτικής αρχής, δήμαρχο Καστοριάς κ. Κορεντσίδη, ανέφερε χαρακτηριστικά αφήνοντας πολλές αιχμές:

«Αν θεωρείτε ότι μειώνοντας στο 65% την αποζημίωση ορισμένων μόνον δημοτικών συμβούλων, αποζημίωση που αφορά έξοδα μετακίνησης τους, θα υπάρξει σωτηρία ή οικονομική ευημερία στον δήμο Καστοριάς, τότε εγώ θα προτείνω ισόποση μείωση ποσοστού 65% παράλληλα των αμοιβών (εξόδων παραστάσεων) όλων ανεξαιρέτως των αιρετών της διοίκησης του δήμου Καστοριάς, καθώς οι αντιμισθίες αυτές, καταβάλλονται αποκλειστικά και μόνον από τον δήμο Καστοριάς, επιβαρύνοντας κατά 100δες χιλιάδες ευρώ τον ετήσιο προϋπολογισμό του και κατά συνέπεια επιβαρύνοντας την "τσέπη" των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας».

Τον λόγο του "απολογούμενου" έλαβε ο λαμβάνων τη μεγαλύτερη αποζημίωση στα "έξοδα παράστασης" δήμαρχος Καστοριάς, ο οποίος ψέλλισε ειρωνικά πως η οικονομία ξεκίνησε στον συγκεκριμένο δήμο με τη μείωση των αριθμών συσκευών κινητών τηλεφώνων από δέκα σε τρία και κατά περίπτωση οι μετακινήσεις των διοικούντων δεν θα πραγματοποιούνται με υπηρεσιακά οχήματα αλλά με ιδιωτικά, καθώς και τα έξοδα του γραφείου του (προφανώς εννοούσε για την υποδοχή πολιτών κ.λπ.) θα τα καλύπτει ο ίδιος και δεν θα προέρχονται από τον ετήσιο προϋπολογισμό, κάτι που έπρατταν οι «σπάταλοι» προκάτοχοι ένοικοι του δήμου Καστοριάς.

Μετά τα ανωτέρω είναι πασιφανές, ότι στα πλάνα της νέας δημοτικής αρχής είναι να περικόπτει από άλλους έξοδα και όχι από τον εαυτό της, μιας και η τοποθέτηση του "πρώτου πολίτη" τούτου του δήμου ήταν: «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Για τον λόγο αυτό η δημοτική σύμβουλος Βαλεντίνα Παπαδοπούλου κλείνοντας την τοποθέτηση της δήλωσε παρούσα κάτι που σύσσωμη η ελάσσονα μειοψηφία στήριξε, ανταποκρινόμενη στην εμπιστοσύνη των πολιτών του δήμου Καστοριάς που τους εξέλεξε.

Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και πρώτα απ’ όλα τη νέα εισήγηση της ίδιας ή της δημοτικής παράταξης που συμμετέχει "Συμμαχία ευθύνης" περί μειώσεως των εξόδων παραστάσεων (αμοιβών) των ακριβοπληρωμένων κατά τα λοιπά, αιρετών του Δήμου Καστοριάς».

Δελτίο Τύπου της κ. Βαλεντίνας Παπαδοπούλου



4 σχόλια:

  1. George Papadopoulos [fb]4/10/19

    Μπράβο Βαλεντίνα,, να μειώσουν και αυτοί τα χρήματα των αμοιβών που μπαίνουν στην τσέπη τους και βγαίνουν από το ταμείο του δήμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/10/19

    Άσχημα ξεκινήσατε [...] την θητεία στα δημοτικά έδρανα. Για τους απλήρωτους των παιδικών σταθμών....;
    Μόνο για την ''μπαμπακόπιττα '' οι παρόλες κι οι σκασίλες;
    Άσε μας [...]
    [...]

    Έρρωσθε

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Athanasios Sakis Zooriadis [fb]8/10/19

    Η κυρία ζητούσε επιτακτικά την διατήρηση της αποζημίωσης για τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων που μετέχει. Αχ Βαλεντίνα!! Αχ βρε τσαχπίνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος10/10/19

    Πες τα κορίτσι μου, και μη δίνεις σημασία στον
    Athanasios Sakis Zooriadis [fb]. Γνωστό είναι ότι είναι συνεργάτης του Κορεντσίδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ