11.12.17

ΟΔΟΣ: Ένα «μαγιάτικο» σχεδόν καλοκαιρινό βράδυ




ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ Σάββατο, ένα υπέροχο «μαγιάτικο» σχεδόν καλοκαιρινό βράδυ, και στα πολύ «χαλλλαρά» κατά την Θεσσαλονίκεια φράση, σταθμευμένο επί ώρες το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της ΔΕΥΑ Καστοριάς, -ολόκληρο τζιπ- στην περιοχή της βόρειας παραλίας, απ’ όπου κανείς μπορεί να μεταβεί στα καταστήματα ψυχαγωγίας στα Ψαράδικα ή και οπουδήποτε αλλού.

ΜΑΛΙΣΤΑ σταθμευμένο σε σημείο που δεν επιτρέπεται μήτε η στάση.

ΝΑ ΗΤΑΝ άραγε κάποια αιφνιδιαστική έφοδος των καλών και ακοίμητων φυλάκων μας, εκεί στην ΔΕΥΑ Καστοριάς; Την οποία ενήργησαν για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικτύων; Να ήταν μήπως κάποια… άσκηση; Να ήταν κάποια αυτοψία; Κάποια βλάβη;

ΝΑ ΗΤΑΝ κάτι τέλος πάντων, υπεράνω κάθε μικροπρέπειας και πειρασμού σκέψεων, ότι τελικά πρόκειται για κατάχρηση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, σε ώρες γλεντιού και Saturday night fever απολαύσεων; Κάποια νυκτερινή εκδρομή ίσως; Κύριος οίδε.

ΠΑΝΤΩΣ ο φακός είδε κάποια στιγμή ένα καλοντυμένο στα σπορ κύριο να ανοίγει το πολυτελές (;) τζιπ, να αναζητεί κάτι στο εσωτερικό του –κάτι που ίσως παράπεσε από συνεπιβάτη– συνεπιβάτιδα ή και τον ίδιο, και να κλειδώνει και πάλι, απομακρυνόμενος στην γλυκειά νύχτα και στο καθήκον που τον καλούσε.

ΖΕΣΤΟ βράδυ για Άνοιξη. Πώς να μην ελέγξεις τις… βάνες και τα φρεάτια. Γίνεται;

ΘΕΑΜΑ αδικαιολόγητο και καταδικαστέο. Από την «εν τιμή» διοίκηση της ΔΕΥΑ Καστοριάς.

Η ΙΔΙΑ κατάσταση με τους κατά καιρούς ιθύνοντες να καταχρώνται δημοτικά αυτοκίνητα για προσωπική τους χρήση, που ευτυχώς σπανίζει, αλλά παρατηρείται, και πάλι επαναλαμβάνεται. Αυτή την φορά, χωρίς προσχήματα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή η ΔΕΥΑ Καστοριάς πνίγεται στα χρέη της. Και πώς να μη πνιγεί με τέτοιες νοοτροπίες.

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ άραγε, μόνο αυτές που φαίνονται. Υπάρχουν άραγε και άλλες που δεν φαίνονται; Που είναι κρυφές; Ποιος ξέρει άραγε.

ΤΙ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙ κάποιος από μια δημοτική επιχείρηση που -όπως παρατηρούσε αναγνώστης της εφημερίδας πρόσφατα, επιτρέπει σε επώνυμους και μη, να οφείλουν χιλιάδες χιλιάδων ευρώ, χωρίς κανένα μέτρο και χωρίς καμιά διεκδίκηση ή συνέπεια.

ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τιμωρεί και διώκει τους συνεπείς συνδρομητές. Αν καθυστερήσεις μία μόνο εβδομάδα να εξοφλήσεις τον λογαριασμό, σου επιβάλλουν και… τόκο υπερημερίας, με το ζόρι.

ΑΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΣ όλα και δια παντός, δεν σου κάνουν τίποτε και σε υδροδοτούν δωρεάν. Ούτε κεφάλαιο, ούτε τόκους Στην υγεία των κορόϊδων που πληρώνουν και τόκους. Μεγαλοφυές σχέδιο! Εύγε!

ΙΣΩΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ τις ιδιοφυείς και δίκαιες ιδέες, βγήκαν να εορτάσουν με το τζιπ της υπηρεσίας στο υπέροχο «μαγιάτικο», σχεδόν καλοκαιρινό βράδυ.

ΟΠΟΤΕ άξιος ο μισθός τους. Στην υγειά σας!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαΐου 2017, αρ. φύλλου 885


1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ