26.1.18

ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς: Επανεγκατάσταση ΔΟΥ Καστοριάς




«Οι πρωτοβουλίες που πήρε ο ΣυΡιζΑ Καστοριάς και ο αγώνας που έδωσε τα τελευταία δύο χρόνια, για τη μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτήρια, αποδίδουν καρπούς.

Μετά την τελευταία σύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κωνσταντίνου Πουλάκη και τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων, οριστικοποιήθηκε η πολιτική απόφαση της επανεγκατάστασης της ΔΟΥ Καστοριάς στο κτήριο από το οποίο «εκδιώχθηκε» πριν 15 χρόνια.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την πολιτική βούληση του ΣυΡιζΑ για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας που οι προηγούμενοι διοικούντες απαξίωναν συστηματικά προς όφελος ιδιωτικών και ιδιοτελών συμφερόντων «ημετέρων».

Η εξοικονόμηση δημοσίων πόρων, που μέχρι σήμερα κατασπαταλώνται με τρόπο προκλητικό, καταδεικνύει την αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και πρέπει να σηματοδοτήσει τη νέα εποχή χρηστής διοίκησης που διαμορφώνεται στην μεταμνημονιακή Ελλάδα. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που και η τοπική αυτοδιοίκηση συνειδητοποίησε αυτήν την αναγκαιότητα και συνέδραμε και αυτή στο θετικό αποτέλεσμα.

Όλα αυτά συνάδουν με τον βασικό πυρήνα της πολιτικής του ΣυΡιζΑ βάσει της οποίας το δημόσιο χρήμα πρέπει να χρησιμοποιείται προς όφελος του συνόλου των πολιτών και να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η εξυπηρέτηση στενών ιδιωτικών συμφερόντων δεν ήταν, και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει, πρόταγμα της πολιτικής μας όπως συνέβαινε επί των κυβερνήσεων που τελικά μας οδήγησαν στην χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Αυτή η αλλαγή των πολιτικών στοχεύσεων αλλά και της έμπρακτης εφαρμογής τους, αποδεικνύουν με τον καλύτερο και πιο εμφατικό τρόπο πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και όσο κι αν κάποιοι φωνασκούν παράφωνα και προσπαθούν να πείσουν για το αντίθετο, ο λαός και κρίση έχει και θα στηρίξει την προσπάθεια για το πέρασμα στη νέα ελπιδοφόρα εποχή».

ΝΕ ΣυΡιζΑ Καστοριάς

Σχετικά: Σύσκεψη για την αξιοποίηση των δημοσίων κτηρίων

1 σχόλιο:

  1. Ευθύμιος Νάτσης [facebook]26/1/18

    Μια απάντηση παρακαλώ...σε ποιους πληρώνει αυτήν την στιγμή ενοίκια η Εφορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ