7.7.17

Το Σκάκι




13. h5 Qg5

-Επιτέλους! Απαγορεύτηκε το κυνήγι των ζώων και πουλιών όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες όπως αυτή που ζούμε, αν είναι δυνατόν να το καταργήσουν κιόλας, τι καλά που θα ήταν. Ανεύθυνοι άνθρωποι αφού παίρνουν ένα όπλο και βγαίνουν να σκοτώσουν τα ζώα και τα πουλιά. Τι ευχαρίστηση μπορεί να βρίσκουν σε αυτό; Αναρωτιόμαστε αν έτσι εύκολα όπως σκοτώνουν τα ζώα μπορούν να σκοτώσουν και ένα συνάνθρωπό τους, διότι για ατυχήματα μεταξύ κυνηγών ακούμε πολλά. Φανταζόμαστε, τι μπορεί να γινόταν με το αντίθετο, δηλαδή τα ζώα και τα πουλιά να είχαν τα όπλα και να κυνηγούσαν τους κυνηγούς; Ουτοπία!

-Προβλήθηκαν κατά κόρον οι φωτογραφίες με μερικούς κυνηγούς να ταΐζουν τις πάπιες της λίμνης – θεάρεστη πράξη κραύγαζαν τα ιντερνετικά μπλο(γ)κάκια– όταν θα πάρουν αυτοί οι φιλεύσπλαχνοι άνθρωποι το όπλο για να τα σκοτώσουν (συγνώμη κυνηγήσουν) να βρίσκονται πάλι εκεί για να μας δείξουν τις «θεάρεστες εικόνες» και όχι μόνο των αδέσποτων (;) σκύλων να κυνηγούν τις χήνες, και αυτός που τραβούσε τις φωτογραφίες γιατί δεν έκανε κάτι να τις σώσει;

-Οι παραχαράκτες της ιστορίας, δυστυχώς, δεν είναι είδος προς εξαφάνιση, ούτε κυνηγούνται, το αντίθετο αυξάνονται και πληθαίνουν. Είναι αυτοί που μας λένε ότι ερευνούν και μελετούν ιστορικά γεγονότα από την αρχή με πιο ανοικτό μυαλό και φρέσκια ματιά, δεν παρασύρονται, τα βλέπουν σφαιρικά και αμερόληπτα και όχι στρατευμένα (για κάποιους πληρωμένα;), αλλά ίσως δεν το γνωρίζουν ότι και εμείς που απεύθυνονται, ξέρουμε Ιστορία.

-Αφού τις άφησαν να «ξεκατινιαστούν» με δηλώσεις που σαν βέλη μας περνούσαν δεξιοαριστερόθεν, βγήκε ο τοπικός άρχοντας και μας έδωσε υποσχέσεις, θα... θα... και μετά ο αστυνομικός άρχοντας μας γέμισε ευχές ότι όλα θα γίνουν καλώς, και εμείς οι «αδαείς» (*) πολίτες μόλις είδαμε ότι έγινε εκεχειρία, ξεπορτίσαμε και ρωτούσαμε αναμεταξύ μας, θα έχουμε και νέο αστυνομικό κτήριο; θα έχουμε και πολιτιστικό κέντρο; Ταπεινά ρωτάμε, μας συγχωρείτε.

-Αγαπητή Οδός, η στήλη «Το σκάκι» σας ενημερώνει ότι θα φτιάξει προφίλ στο φουμπου (της μοδός), αν θέλετε να βλέπετε τα σχόλια, να στείλετε αίτημα φιλίας, και θα το σκεφτούμε! (**)

-Μπορεί να είμαστε στο καταχείμωνο, όμως στο κόμμα του πράσινου ήλιου, γιόρτασαν την Ανάσταση πολλών ξεχασμένων «πρώην» που εμφανίστηκαν και προβλήθηκαν και μίλησαν για ενότητα και αισιοδοξία για την πορεία(;) του κόμματος, εκείνο δε το περιβόητο δημοψήφισμα τους (τον) έχει στοιχειώσει, αλλά και οι κραυγαλέες απουσίες συζητήθηκαν αρκετά, καθώς και η εμφάνιση τριών παλιών υπουργών του, που εμφανίστηκαν από κοινού στη νύφη του Θερμαϊκού, ίδρυση νέου κόμματος; Λαοθάλασσα! Τόσο εύκολα ξεχνάμε;

-“Όποιος προσπαθεί να επιβιώσει δολοφονώντας την ανθρώπινη φύση στο πρόσωπο άλλων ανθρώπινων όντων, τελικά επιβιώνει σε βάρος της δικής του ανθρώπινης φύσης”.
 Καλό ταξίδι κύριε Ζίγκμουντ Μπάουμαν, σας ευχαριστούμε.

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 19 Ιανουαρίου 2017, αρ. φύλλου 869.


(*) Λόγος & Αντίλογος [Μ. Αντωνίου]
(**) Λόγος & Αντίλογος [Ο. Τελιγιορίδου]

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/7/17

    περιμένουμε το προφίλ στο φουμπου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13/7/17

    [...] Πάνω στου πελάγου το σπιθάτ’αφρό
    Έστησα χορό, φεύγω, αναχωρώ
    Έκανα φτερά κι έγινα πουλί
    Γεια χαρά καλή και μην κλαις πολύ [...]
    Κώστας Βάρναλης

    Καλό Ταξίδι Γιάννη Καλατζή!

    Το Σκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ