14.3.18

Έτσι κάνουν όλες, ή Σχολείον εραστών (Così fan tutte, ossia La scuola degli amanti)




H Kelli O'Hara (Ντεσπίνα), στο διάλειμμα της παράστασης La Bohème, που μεταδόθηκε απ’ ευθείας από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς στις 24 Φεβρουαρίου 2018, παρουσίασε σε πρόβα τους Ben Bliss (Φεράντο), Christopher Maltman (Αλφόνσο) και Adam Plachetka (Γκουλιέλμο) στην "Una bella serenata" της α’ πράξης της όπερας του Wolfgang Amadeus Mozart «Così fan tutte» ( Έτσι κάνουν όλες).
Η νέα συμπαραγωγή της ΜΕΤ και της ΕΝΟ στην "Έτσι κάνουν όλες", υπό την διεύθυνση του David Robertson και σκηνοθεσία του Phelim McDermott, θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Lincoln Center στο ΤΕΙ Καστοριάς, το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.

Η όπερα του 1790 του Μότσαρτ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Καστοριά 224 χρόνια μετά, στις 26 Απριλίου 2014 (εδώ), σε άλλη παραγωγή (υπό την διεύθυνση του James Levine και σκηνοθεσία Lesley Koenig) και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα της όπερας μπούφα, δηλαδή της ιταλικής εύθυμης όπερας. Το έργο αφηγείται μια πολύ τολμηρή -για τα δεδομένα της εποχής- ιστορία ανταλλαγής ερωτικών συντρόφων.




ΜΕΤ = Metropolitan Opera | ENO = English National Opera

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ