30.3.18

Εν συντομία



⬛   Με τον υπουργό Υγείας κ. Α.Ξανθό είχαν συνάντηση η βουλευτής ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολ. Τελιγιορίδου και ο διοικητής του νοσοκομείου Καστοριάς κ. Β.Αντωνιάδης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν η επανίδρυση της μονάδας ΟΚΑΝΑ στην Καστοριά καθώς επίσης και εικοσιτετράωρη πλήρης λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού. 

⬛   Η κ. Μ.Αντωνίου κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών ερώτηση για το ζήτημα που προέκυψε με την εξαίρεση του επιδόματος παραμεθορίου των 100 € μηνιαίως, σε όσους υπηρετούν στα σύνορα με την Αλβανία και τα Σκόπια, έπειτα από την πρόσφατη συνάντηση που είχε η κ. Αντωνίου στο πολιτικό της γραφείο, με εκπροσώπους σχετικών τοπικών ενώσεων.

⬛   Το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο εκτιμά πως οι φορολογούμενοι επιβαρύνθηκαν με επιπλέον 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 (Κοζάνη - Λάρισα - Δομοκός - Λαμία), της Ολυμπίας Οδού και του αυτοκινητοδρόμου Μορέας, ενώ παράλληλα αφήνει αιχμές για κακό σχεδιασμό των έργων που οδήγησε σε υπερτίμηση των προοπτικών κερδοφορίας τους. To κόστος ανά χιλιόμετρο αυξήθηκε έως και κατά 69% σε σχέση με το αρχικά προϋπολογισθέν.

⬛    Tο 2013 η εκτίμηση  για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Ε-65 (Κοζάνη - Λάρισα - Δομοκός - Λαμία) ήταν πως μόλις 1.792 οχήματα θα χρησιμοποιούσαν την εθνική οδό ανά ημέρα, ήτοι 63% χειρότερα από τους αρχικούς υπολογισμούς που ούτως ή άλλως «δεν επαρκούσαν» για να δικαιολογηθεί η κατασκευή ενός τέτοιου έργου. 

⬛    Είπαν: Στις δύσκολες στιγμές που βιώνει αυτή τη στιγμή ο κλάδος, ως Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, με σεβασμό στην ιστορία του κλάδου και της περιοχής μας,, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, όπως, άλλωστε, έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν και, παρά την κακοπροαίρετη διάθεση από τους συναδέλφους της διοίκησης του ΣΕΓ, ευχόμαστε ολόψυχα –και δημοσίως– καλή επιτυχία στην 8η Fur Excellence in Athens και καλές δουλειές σε όλους τους συμμετέχοντες. [Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς “Ο Προφήτης Ηλίας”]

⬛   Δεκαοκτώ επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχαν στην έκθεση Food Expo 2018. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 10 έως τις 12 Μαρτίου. Μεταξύ αυτών οι τρεις επιχειρήσεις ήταν από την Καστοριά. 

⬛   Σε ερώτηση της ΚΑΠΑ Research για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί ή να διακοπεί η διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση των Σκοπίων, το 67,5% δηλώνει ότι πρέπει να συνεχιστεί ενώ το 30,5% δηλώνει ότι πρέπει να διακοπεί. Απαισιόδοξο ως προς την εξεύρεση λύσης δηλώνει το 53,4 % των ερωτηθέντων ενώ αισιοδοξία εκφράζει το 35,9%. Κατά μίας λύσης που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, τάσσεται το 56,5 % και μόλις το 38,5% τάσσεται υπέρ αυτής.

⬛   "Εξώδικο" λαμβάνουν βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου από Παμμακεδονικές Ενώσεις, με το οποίο τους "προειδοποιούν" ότι υποπίπτουν σε αδικήματα που επισείουν ισόβια κάθειρξη ή θάνατο, αν περιέχεται το όνομα της Μακεδονίας στην σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ και αν δεν διεξαχθεί δημοψήφισμα για το «Μακεδονικό».

⬛   Αντιμέτωποι με αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ οι οποίες θα φθάνουν έως και το 27,59% κινδυνεύουν να βρεθούν εκατομμύρια κάτοικοι σε πολλούς δήμους της χώρας, αν γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις των ιδιωτών εκτιμητών, σύμφωνα με τις οποίες κάποιες  τιμές θα πρέπει να αυξηθούν κατά ποσοστά από 10% έως και 40%. 

⬛   Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας ενέχονται στη συστηματική προμήθεια, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης, καθώς και εγκληματική ομάδα-συμμορία τα μέλη της οποίας ενέχονται στην εισαγωγή στη χώρα, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης σε περιοχές της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης. Συνελήφθησαν συνολικά 12 άτομα από τις αστυνομικές διευθύνσεις Κοζάνης, Καστοριάς, Χαλκίδας, Ωρωπού, Φλώρινας και Λαμίας. Από τους συλληφθέντες, 6 ημεδαποί είναι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 26 έως 43 ετών, μεταξύ των οποίων και 32χρονος αστυνομικός και οι υπόλοιποι 5 είναι μέλη της εγκληματικής ομάδας (4 ημεδαποί και ένας υπήκοος Αλβανίας) ηλικίας από 32 έως 48 ετών και μία 36χρονη ημεδαπή ως διακινήτρια. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 6 άτομα, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί. 
-Συνελήφθησαν επίσης στην Καστοριά, δύο ημεδαποί ηλικίας 22 και 26 χρονών για κατοχή 60,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

1 σχόλιο:

  1. #Στην συνάντηση συζητήθηκαν [...] καθώς επίσης και εικοσιτετράωρη πλήρης λειτουργία του Κέντρου Αποκατάστασης του Άργους Ορεστικού#.

    Η φαντασία ορισμένων οργιάζει...
    24ωρη λειτουργία ενός κέντρου αποκατάστασης χρειάζεται στελέχωση γιο τρεις βάρδιες και γιατρούς ειδικοτήτων [2-3 παθολόγους καρδιολόγο-πνευμονολόγο-χειρουργό τουλάχιστον... ] εκτός από Φυσιάτρους -φυσιοθεραπευτες -νοσηλευτές...
    Και τα λεφτά; Πού θα θα βρεθούν τα έρμα τα λεφτά;

    Επιστρέψτε στην πραγματικότητα αγαπητοί μου. [Επειγόντως!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ