26.3.18

Λόγος & Αντίλογος



«Περί Ν.Δ.»


Αγαπητή ΟΔΟΣ,

Στην τελευταία μεγάλη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης που δόθηκε πρόσφατα στην δημοσιότητα (μόλις προχθές στην τηλεόραση του Σκάϊ) αποτυπώνεται υπεροχή μεν της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του καλοκαιριού, ελάχιστους μήνες πριν, αξιοσημείωτη μείωση του ποσοστού της κατά 3,5% και ταυτόχρονα κάποια άνοδος στα ποσοστά απήχησης του ΣυΡιζΑ, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη πάντα δημοσκόπησης. Κι όλα αυτά στο ερώτημα πρόθεσης ψήφου.

Φυσικά δεν άλλαξε τίποτε από το καλοκαίρι που να δικαιολογεί ή να εξηγεί αυτό το παράδοξο φαινόμενο. Και έτσι τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Καστοριά, το προηγούμενο πρωτοσέλιδό σου, για τις επιφανειακές εκδηλώσεις των Καστοριανών αυθόρμητων στην ΔΕΘ, αποδείχθηκε προφητικό.

Αν οι ξιπασιές παραγόντων της Νέας Δημοκρατίας από την Καστοριά, στην ΔΕΘ, είχαν γενικό χαρακτήρα. Αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει να φλερτάρει με την ιδέα να επανέλθει με τις ίδιες νοοτροπίες, καθώς και με διαδρομιστές και τυχοδιώκτες της πολιτικής, επιβάλλοντας στην κοινή γνώμη πρόσωπα και αξιώματα, και εάν όλα αυτά τα φαινόμενα της Καστοριάς, είχαν γενικό χαρακτήρα, τότε να μην εκπλαγεί κανείς εάν σε επόμενο γκάλοπ, μειωθεί ακόμη η εκλογική απήχηση σε πρόθεση ψήφου υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Όσες δόσεις ΕΝΦΙΑ, όσα φορολογικά μέτρα, όσες αυξήσεις σε υποχρεώσεις και μειώσεις σε μισθούς, όσα διόδια κι' αν πληρώνουν οι Έλληνες. Με αυτούς που είδαμε [εδώ] στην ΔΕΘ, θα αλλάξει την Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης; Μήπως να το ξανασκεφθεί;

Ένας Νεοδημοκράτης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 28 Σεπτεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 903

Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/3/18

    Εδώ, όλοι αυτοί & αυτές που χαμογελούν στις φωτογραφίες, άλλαξαν κυριολεκτικά τα φώτα στην Καστοριά!!! Την Ελλάδα δε θ' αλλάξουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ