4.9.18

Χρυσοδάκτυλοι [συνέχεια]


Μαυριώτισσα Καστοριάς


Παλιά και ιστορική εφημερίδα της Καστοριάς με αξιοσημείωτο αποτύπωμα εξ αφορμής συνεργάτη της, έχει εξελιχθεί σε άτυπο μηχανισμό προβολής των θέσεων της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς. Κυρίως για τα «κοσμικά» ζητήματα και με τρόπο μονοσήμαντο.

Ελπίζεται ότι αυτό συμβαίνει εν αγνοία των ίδιων κληρικών αλλά στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού αφοσίωσης και… διακονίας.

Πρώτα ήταν η υπόθεση με τον Αναστάσιο Πηχιώνα και τις αγνοούμενες εικόνες της Καστοριάς, μεσολάβησαν αρκετά άλλα, και τώρα ήλθε η σειρά του δημοτικού εστιατορίου της Μαυρώτισσας που έφερε στο φως της δημοσιότητας η ΟΔΟΣ.

Το πιο γνωστό δημοτικό ακίνητο -μαζί με την θρυλική Έλλη- δηλαδή το εστιατόριο της περιοχής στην Μαυρώτισσα, άσχετοι με την Καστοριά, το βαφτίζουν… εκκλησιαστικό ακίνητο!

Σιγά να μην έκτιζε εκτός από εστιατόρια και night club η Εκκλησία.



Φωτογραφία: Rogier van der Weyden (Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν) 1399-1464, Λεπτομέρεια των ενδυμάτων του Νικοδήμου και της Μαρίας Μαγδαληνής, από την Αποκαθήλωση του Χριστού (1438). Μουσείο του Πράδο (Museo del Pradο) Ισπανίας.


1 σχόλιο:

  1. Αναγνώστης4/9/18

    Ψάξαμε εναγωνίως το ΞΕΝΙΑ της Καστοριάς μέσα στα ΞΕΝΙΑ που αναγεννώνται-σιγά μην τη βρίσκαμε. Αναρωτιόμαστε γιατί. Η ΟΔΟΣ μπορεί να μας απαντήσει;
    http://www.kathimerini.gr/982810/gallery/epikairothta/ellada/h-anagennhsh-twn-8rylikwn-3enia

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ