2.5.19

Λόγος & Αντίλογος




Κύριε Διευθυντά,
Από την Υπεύθυνη προστατεύεται, αλήθεια, ο Έλλην πολίτης;  Αίσθημα λύπησης... ειρωνικώς (το λέω ευθέως) προκαλεί η δήλωση της κ. Γεροβασίλη –κρίμα στις γνώσεις και τη μόρφωσή της– για την έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΙ.

Δήλωση με ένδεια και «προσεγμένη» φειδώ λέξεων και νοήματος και ύφος σιγηλού προδίδει το «μέσα» της, σαν να ήθελε να υποδηλώσει: Ει δυνατόν, ας μη πίω το ποτήριον τούτο: να καταδικάσω τους δράστες της βομβιστικής ενέργειας, να αναγκασθώ να δηλώσω κάτι απρόβλεπτο, λίγο σκληρό, που θα ενοχλούσε τον... συγχωριανό μου και ομόγλωσσο στο κόμμα, τον Αρχηγό μας κ. Τσίπρα.
Γι' αυτό αρκέσθηκε στη λιτή, εύκολη και συχνά ακουόμενη φράση: η δημοκρατία θωρακίζεται.

Ναι, κυρία. Θωρακίζεται, όταν συλλαμβάνονται και μετά από «ανάκριση» αφήνονται ελεύθεροι. Θωρακίζεται με τον νόμο Παρασκευόπουλου –άφεση εγκλημάτων– εν ονόματι ασυδότου δημοκρατίας. Θωρακίζεται με τις συνεχείς άδειες του Κουφοντίνα και των ομοίων.

Θωρακίζεται, αφού στα Εξάρχεια και αλλού, οι αναρχικοί αλωνίζουν σπέρνοντας φόβο και τρόμο. Να μας πείτε, κυρία, πώς επί τέλους, ο πολίτης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.

Ευχαριστώ διά την φιλοξενίαν
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Δεκεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 965

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ