19.6.19

Αντιδράσεις για την σχεδιαζόμενη κατάργηση υποκαταστήματος τραπέζης

Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού, με αφορμή τον σχεδιασμό κατάργησης του υποκαταστήματος της Εθνικής Τραπέζης στο Άργος Ορεστικό, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στην πόλη μας. Αποτελεί μεγάλο οικονομικό και κοινωνικό πλήγμα στην ήδη αιμορροούσα κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας.
»Είναι γνωστό ότι το υποκατάστημα της πόλης μας συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική και κοινωνική εξυπηρέτηση των πολιτών του δήμου μας αλλά και όμορων νομών. Περιμένουμε από τη διοίκηση της Εθνικής τράπεζας να αποδείξει ότι αποτελεί πράγματι "εθνική" τράπεζα που εργάζεται και για το κοινωνικό σύνολο και όχι μόνο για το κέρδος».

◾Επίσης για το ίδιο θέμα ο δήμος Άργους Ορεστικού εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:
«Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού, η ανοιχτή ενημερωτική συγκέντρωση για τον καθορισμό των ενεργειών που θα πρέπει να γίνουν ενάντια στην παύση λειτουργίας του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Άργους Ορεστικού.
» Το "παρών" έδωσαν η βουλευτής ΝΔ του Νομού, Μαρία Αντωνίου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, Χαράλαμπος Καραταγλίδης, ο Εμπορικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού, εκπρόσωποι γουνοποιητικών επιχειρήσεων, ο πρόεδρος της ΝοΔΕ Καστοριάς, Στέργιος Αδάμ, σύλλογοι και απλοί πολίτες, ενώ επιστολές διαμαρτυρίας προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας απηύθυναν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου και το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς.
»Με τη σύμφωνη γνώμη όλων αποφασίστηκε η δυναμική, ενιαία και συντονισμένη αντίδραση του δήμου και των δημοτών του και η εξάντληση κάθε μέσου και τρόπου προκειμένου να αποτραπούν ενέργειες που στρέφονται ενάντια την τοπική ανάπτυξη.
»Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε κλιμάκωση των παρακάτω κινητοποιήσεων:
- ανάρτηση πανό σε διάφορα σημεία της πόλης
- γενικευμένη αντίδραση μέσω των social media
- κατάληψη του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας
- κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων ως ένδειξη διαμαρτυρίας
- παραστάσεις διαμαρτυρίας σε πολιτικούς φορείς
- καθολική διακοπή πάσης φύσεως συνεργασίας με την Τράπεζα
»Για την καλύτερη οργάνωση των αντιδράσεων συγκροτήθηκε πενταμελής συντονιστική επιτροπή, που θα μεριμνήσει για όλες τις απαραίτητες ενέργειες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ