26.6.19

Είπαν:

Δεν υδρεύεται η πόλη συνέχεια από την πηγή "Μπουσμπουνάρι", μόνο επικουρικά, όταν υπάρχει έλλειψη από τις πηγές Κορομηλιάς, δίνεται παροχή και από αυτήν την πηγή. Μπορεί αυτό το χρονικό διάστημα να υδροδοτήθηκε  η πόλη από το  "Μπουσμπουνάρι" για μία δύο ώρες. Αμέσως μόλις είδαμε τα αποτελέσματα, κλείσαμε την υδροδρότηση της πόλης από αυτήν την πηγή.
Δεν υπήρχε θέμα γιατί στο δίκτυο ύδρευσης μέσα στην πόλη η τιμή του τριχλωρο-τετράχλωρο αιθάνιου ήταν 1,4 μg/l το οποίο είναι ένα ίχνος χαμηλό. Αλλά επειδή η πηγή έβγαλε υψηλό ποσοστό (4 μονάδες πάνω από το όριο των 10μg/l), αμέσως έκλεισα την πηγή και ενημέρωσα τον εισαγγελέα και όλες τις υπηρεσίες. Είχαμε πάρει δείγματα νερού για ανάλυση στις  25 Φεβρουαρίου 2019 και τα αποτελέσματα τα πήραμε στις 4 Μαρτίου 2019 και μόλις είδα ότι είναι ανεβασμένο το ποσοστό του  τριχλωρο-τετράχλωρο αιθάνιου την κλείσαμε. Αν χρειαστεί αυτή η πηγή να ξαναμπεί στο δίκτυο ύδρευσης πρέπει να μπουν φίλτρα ή δεν θα την χρησιμοποιούμε καθόλου και πρέπει να βρούμε από αλλού νερό.
Στέλιος Φουλιράς
πρόεδρος ΔΕΥΑΚ  | Δίκτυο 1

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 14 Μαρτίου 2019, αρ. φύλλου 977

Σχετικά:

1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ