24.6.19

Εξιχνιάστηκε κλοπή που τελέστηκε σε περιοχή της Καστοριάς

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, κλοπή που διαπράχθηκε αρχές Μαΐου του έτους 2019, σε οικία σε περιοχή της Καστοριάς και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, ηλικίας 21 και 23 ετών.
Ειδικότερα, μετά από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί αρχές του προηγούμενου μήνα, αφού παραβίασαν παράθυρο οικίας, ιδιοκτησίας 68χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, εισήλθαν εντός αυτής και αφαίρεσαν διάφορα είδη ρουχισμού και ένα ρολόι τοίχου. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς.

Με αφορμή τo περιστατικό αυτό, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας υπενθυμίζει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές:
• Κλειδώνετε την κύρια πόρτα / τις κύριες πόρτες του διαμερίσματος µε κλειδαριά ασφαλείας.
• Μην αφήνετε ποτέ την κύρια είσοδο ανοιχτή µε στηρίγματα.
• Μην αφήνετε ποτέ ξεκλείδωτες ή ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα των μπαλκονιών.
• Μην αφήνετε ποτέ μεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας και µην γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο τα περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσεται στην οικία σας.
• Μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να έρθει η Σήμανση, τυχόν διαρρηκτικά εργαλεία ή άλλα αντικείμενα που άφησαν οι διαρρήκτες πίσω τους.
• Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
• Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία.
• Να ενημερώνετε τα οικία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά με το περιεχόμενο του παρόντος και να τους συμβουλεύετε σχετικά, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησής τους.



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/6/19

    Εδώ Σαλβίνι,εδώ Σαλβίνι,στην γειτονική Ιταλία ο Σαλβίνι πέρασε και ψηφίστηκε ο νόμος για την αυτοάμυνα σε ιδιωτικούς χώρους.
    Εδώ τους διαρρήκτες και τους κλέφτες τους τρατάρουμε σαραγλάκια Λιβάνου και εάν βρεθεί και κανένα σίδηρο πρόχειρο σιδηρώνουν και τις ζάρες σε κανένα παππού ή γιαγιά. .....

    Έρρωσθε οι προκομένοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ