7.2.18

Ο "δάκτυλος"


ΟΔΟΣ 1.2.2018 | 921
[...] Πριν αρκετούς μήνες, έκπληκτοι οι ληξίαρχοι των Δήμων της περιοχής Καστοριάς διαπίστωσαν ότι, στο υπό κατασκευή Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών, τα ληξιαρχεία της περιοχής του Νομού Καστοριάς, εμφανίζονταν με κάτι εκπληκτικά ονόματα. Που δεν υπήρχαν ποτέ επίσημα στο πλαίσιο του Ελληνικού Κράτους, το οποίο από το 1926 και στην συνέχεια οριστικοποίησε τα εν ισχύι ονόματα των περιοχών.

Έτσι, για παράδειγμα, με εντελώς άγνωστη εξήγηση, «νεκραναστήθηκαν» για επίσημη χρήση ως ενεργά, χωρίς να είναι σε θέση να γνωρίζει κανείς τον δάκτυλο που το προκάλεσε, ονομασίες που καταχωρήθηκαν ως ενεργά αρχεία με τον ακόλουθο τύπο, όπως Ληξιαρχείο Χολίστης, Κομανιτσόβου, Ζαγοριτσάνης, Γκυρέντσης, Δέμπενης, Σετόμου, Τειχολίστης, Σιτσέβου, Τσιριλόβου, Τσερεσνίτσης, Μπλάτσης, Βύσανης, Κονδορόπης, Γκαλίστης, Ζελήνης, Ζελεγκόσδης, Ζουπανίστης κ.ο.κ.! [...]

ΟΔΟΣ: Η [άδολη] αγωνία του ελληνικού λαού

1.2.2018 | 921



1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ