30.4.18

Αφιέρωμα στον Ίωνα Δραγούμη [ΖΩΝΤΑΝΑ στις 20:30]




Η απ' ευθείας μετάδοση ολοκληρώθηκε. 
[Η μαγνητοσκόπηση της εκδήλωσης είναι πλέον διαθέσιμη]

Ο Ιanos διοργανώνει μία εκδήλωση αφιερωμένη στον Ίωνα Δραγούμη. Λογοτέχνες, εικαστικοί και καλλιτέχνες αφηγούνται τον «δικό» τους Ίωνα Δραγούμη και μιλούν για τη ζωή του.
Συμμετέχουν: Κώστας Αρζόγλου, Στέφανος Δάνδολος, Λένα Διβάνη, Ναταλία Δραγούμη, Φίλιππος Δραγούμης, Γιώργος Καραμπελιάς, Στάθης Κεφαλούρος, Μανώλης Κοττάκης, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Δήμητρα Νούση, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Ρένος Χαραλαμπίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Θρασυβούλου.

1 σχόλιο:

  1. O Οδυσσέας Ελύτης έγραψε σ' ένα μικρό του κείμενο: "Οι πολλοί Έλληνες του ενός Δραγούμη".
    Εδώ είχαμε την ευκαιρία να "απολαύσουμε" τους ...πολλούς Δραγούμηδες του κάθε πικραμένου ή χαζοχαρούμενου Έλληνα.

    Ο καθείς κατα το δοκούν θελεμιώνει μέσα του απο κολοβές πληροφορίες και σποράδην αναγνώσματα: τον ερωτικό, τον ποιητή, τον μαχητικό δημοτικιστή, τον ανολοκλήρωτο - στυλιστα συγγραφέα, τον πρωτοφασίστα, τον ρομαντικό, τον ιδαλγό, τον γενναίο,τον τίμιο πολιτικό, τον άνθρωπο του διχασμού, τον εθνικιστή, τον αντιφατικό, το θύμα του βενιζελισμού κλπ κλπ κλπ συχνα με αφορισμούς του τύπου κας Λένα Διβάνη "Ε, δεν έκανε για πολιτικός, δεν έκανε για διπλωμάτης!!" [μωρ' τί μας λες...]
    Νομίζω πως δεν ήταν η εκδήλωση αυτή τίποτε ήταν περισσότερο από μια προωθητική ενέργεια βιβλίων (παλαιών και ...επερχομένων βιβλίων επωνύμων συγγραφέων)..

    Ο Δραγούμης παραδόθηκε και πάλι στην ακαταμάχητη σύγχυση και την τύρβη της αγοράς"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ