1.6.19

Ο μεγάλος προεκλογικός ηττημένος


23.5.2019
[απόσπασμα]

[...] Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καστοριάς (με αλφαβητική σειρά επωνύμων) Ιωάννης Κορεντσίδης, Γεώργιος Πετκανάς, Αικατερίνη Σπύρου, Αλέξανδρος Ταμίλιας και Γεώργιος Τίγκας, δεν κατόρθωσαν στην προεκλογική περίοδο όχι μόνο να συγκριθούν και αντιπαρατεθούν γόνιμα, αλλά ούτε καν να συστηθούν ουσιαστικά στους ψηφοφόρους τους.

Στην πράξη δεν κατόρθωσαν ούτε να αρθρώσουν παράλληλους προγραμματικούς μονολόγους. Η απουσία κάθε είδους, μορφής, περιεχομένου και αξίας μεταξύ τους διαλόγου, χαρακτηρίζει την προεκλογική περίοδο και σηματοδοτεί με ανησυχία το μέλλον.

Το γεγονός πώς ούτε στο Άργος Ορεστικό, αλλά ούτε και στο Νεστόριο καταγράφτηκαν διάλογοι για την ουσία των τοπικών προβλημάτων, δεν μειώνει την εντύπωση για την Καστοριά. Πρωτίστως λόγω του εκεί αριθμού των υποψηφίων και της έκτασης, όπως και της ποιότητας των προβλημάτων.

Η πραγματικότητα αυτή, μια κατάσταση ανησυχητική και βαριά για την ουσία της δημοκρατίας, δυσχεραίνεται από την αντίστοιχη κατάσταση, στις εκλογές σε Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας [...] .

[...] Μεγάλος προεκλογικός ηττημένος στην Καστοριά, αναδεικνύεται χωρίς αμφιβολία, ο πολιτικός λόγος. Και ιδιαίτερα ο αντίλογος. Η ελεύθερη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ακόμη και η αντιπαράθεση που θα βοηθούσε τους πολίτες να συγκρίνουν, να εξάγουν συμπεράσματα και να αποφασίσουν, και η απουσία προγραμματικών δεσμεύσεων δεν έχει κανένα προηγούμενο [...] .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ