1.6.19

Το Σκάκι



18. Qd1 Qf6

«Κι ακαρτέρει, κι ακαρτέρει...»


■ Φτάσαμε λίγες μέρες πριν τις εκλογές και προγράμματα δεν είδαμε. Προγράμματα με δεσμεύσεις για συγκεκριμένα πράγματα, όχι γενικόλογα. Μήτε ακούσαμε, μήτε διαβάσαμε τόσους μήνες. Μήτε κριτική, μήτε διάλογο. Θα είναι όπως φαίνεται πολύ δύσκολο να δεσμευτούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι ότι όταν π.χ. αναλάβουν την διοίκηση του δήμου σε λίγους μήνες, τον Σεπτέμβριο του 2019, δε θα υπάρχουν λακκούβες στους δρόμους και κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Άλλο τόσο δύσκολο φαίνεται ήταν να δεσμευτούν ότι το νερό από το Μπουσμπουνάρι, θα είναι ασφαλές και οι πολίτες θα πίνουν τουλάχιστον χωρίς ανησυχία το νερό της πανάκριβης ΔΕΥΑΚ.

■ Κι αν αυτά διαβάζονται ως απλά για τους υποψήφιους και δεν θεώρησαν άξιο λόγου να ασχοληθούν, πόσο μάλλον να δεσμευτούν, για τους δημότες είναι πολύ σημαντικά. Όμως αφού φαίνεται να μην δεσμεύονται για την εξάλειψη των λακκουβών στους δρόμους ή για την ασφάλεια των πηγών στο Μπουσμπουνάρι, τότε πως θα δεσμευτούν για «πολιτιστικό κέντρο», «κλειστό κολυμβητήριο», «κοιμητήριο» και τόσα άλλα.

■ Όσο για κριτική από τους υποψηφίους δημάρχους για «τα έργα και τις ημέρες» της απερχόμενης δημοτικής αρχής και τη λογοδοσία της, σιωπή. Σιωπή ακόμη και για τις δύο συμβάσεις της δημαρχίας Αγγελή με την Εγνατία α.ε., που η πρώτη αφορά την παραχώρηση του δημοτικού οικοπέδου επί της λεωφόρου των Κύκνων για την ανέργεση πολιτιστικού κέντρου με τα (όσα εναπομείναντα) χρήματα της διαθήκης Παπαλαζάρου (γεράσαμε με το να την επικαλούνται πάντα στην λήξη της θητείας τους), και η δεύτερη, την ξαφνική από τους «Εν τιμή» δέσμευση για 12 χρόνια από την ανώνυμη εταιρεία, για τη λειτουργία του οδοφωτισμού της Καστοριάς, και σ’ αυτά οι υποψήφιοι δήμαρχοι «σφυρίζουν αδιάφορα».

■ Διαβάζουμε αόριστες εξαγγελίες έργων που «θα» κάνουν όταν εκλεγούν, μόνο με θέληση, όραμα, ενέργεια και σηκωμένα μανίκια. Δεν δεσμεύονται για τίποτα. Αν έχεις όραμα, γίνεσαι δήμαρχος.
Μήπως πρέπει και να τους κατανοήσουμε, διότι σε μία τέτοια «αρχόντισσα», με τόσα «συγκριτικά πλεονεκτήματα», ίσως αισθάνονται μικροί μπροστά της και δε θέλουν, βρε αδελφέ, να δεσμευτούν μαζί της.

«Μην η Αρχόντισσα έρχεται,
μην μια δέσμευση;
Νουδ’αρχόντισσα έρχεται,
Νουδ’μια δέσμευση.
Εξαγγελίες πλάκωσαν
με δεκαοχτώ χιλιάδες "θα"»

■ Χάθηκε μία πενταετία, με «έργα που γίνονται, αλλά δεν φαίνονται», όπως είχε δηλώσει ο κ. Αγγελής. Χάθηκε και μία προεκλογική περίοδος, άκρως απογοητευτική, που αναλώθηκε σε φωτογραφίες, παρουσιάσεις, likes και εξευτελιστικές (για τον πολιτικό μας πολιτισμό) ερωτήσεις του στυλ «τι φαγητό σας αρέσει;», χωρίς κανέναν δημόσιο διάλογο, καμία δημόσια αντιπαράθεση, καμμία γόνιμη συζήτηση. Θα χαθεί φαίνεται και η επόμενη τετραετία.

Καλή ψήφο!

“Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα”       

Καληνύχτα Καστοριά
Όπου και να ‘σαι.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Μαΐου 2019, αρ. φύλλου 987



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ