13.11.17

Ο διφορούμενος λόγος του κ. δημάρχου



Το περασμένο Σάββατο 11η Νοεμβρίου, λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα του εκθετηρίου ΕΔηΚα, ο δήμαρχος Καστοριάς δήλωσε προς το ακροατήριο:

"Πέρασαν 105 ολόκληρα χρόνια, από την απελευθέρωση της Καστοριάς. Σήμερα 11η Νοεμβρίου, ημέρα της εορτής του Αγίου Μηνά, πολιούχου μας, εορτάζουμε την ελευθερία. Εκ των πραγμάτων δίδεται η ευκαιρία ενός γενικότερου προβληματισμού και περισυλλογής, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, για το πώς πορευόμαστε. 

Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω και να επισημάνω: Προγονικές παρακαταθήκες και παραδόσεις, όχι μόνο διατηρούνται αλλά και σθεναρά υποστηρίζονται. Ο θεσμικός ρόλος του δημάρχουμου υπαγορεύει να ανταποκρίνομαι στο οποιοδήποτε αίτημα πολίτη και σε συλλογικές εκφράσεις πολιτών.

Με την άδειά σας στο σημείο αυτό να τονίσω, προς άρση κάθε παρεξήγησης που τείνει να διαμορφωθεί, ότι το πλαίσιο της οργανωμένης διοίκησης και λειτουργίας του δήμου διέπεται από κανόνες. Οι δημοτικές εκτάσεις σύμφωνα με το γενικό πολεοδομικό σχέδιο χαρακτηρίζονται δια νόμου για την χρήση τους, καλύπτοντας έτσι δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελούς χαρακτήρα. 

Σε συγκεκριμένη δημοτική έκταση -που πολύς λόγος γίνεται τελευταία- στη είσοδο της πόλης, ο δήμος Καστοριάς έχει παραχωρήσει ήδη με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τμήμα για ανέγερση δημόσιας βιβλιοθήκης. Επιπλέον προγραμματίζει ανέγερση πολιτιστικού κέντρου, αθλητικές εγκαταστάσεις ηπίου χαρακτήρα και όποιες άλλες δράσεις προκύψουν σε συνάρτηση με κοινωφελείς σκοπούς.

Επανέρχομαι στην ιερότητα των στιγμών και της ημέρας, από την οποία αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, με αποκλειστικό στόχο την κοινωνική συνοχή. Η ιστορία του τόπου μας, οι παραδόσεις, οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι αδιαπραγμάτευτα και είναι χρέος μας να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Στην σημερινή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μέσα στην ένδειά μας δημιουργούμε. Χρόνια πολλά, πάντα ελεύθεροι".


Σχετικά:


Επιλογές:

36 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/11/17

    Η τιμή του κυρίου δημάρχου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε γνωρίζω από την κόψη13/11/17

    Εκ πρώτης όψεως καλά φαίνεται να τα λέει ο δήμαρχος. Μετά όμως από την όψη, θα δούμε και την κόψη! Πόσο θα καταφέρει να κρατήσει αυτόν τον λόγο που έδωσε στους πολίτες ανήμερα της απελευθέρωσης της Καστοριάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/11/17

      Πού το είδες να τα λέει καλά ο δήμαρχος;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/11/17

      Εσύ πού δεν το είδες, φίλε;

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/11/17

      Είπε, λοιπόν, ο δήμαρχος (υπογραμμίζω με κεφαλαία):
      Προγονικές παρακαταθήκες και παραδόσεις ΣΘΕΝΑΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ.
      Ο θεσμικός ρόλος του δημάρχου μου υπαγορεύει να ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΑΙ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΙΤΗΜΑ.
      Να τονίσω, προς άρση κάθε ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗΣ που τείνει να διαμορφωθεί.
      Το πλαίσιο της οργανωμένης διοίκησης και λειτουργίας του δήμου διέπεται από ΚΑΝΟΝΕΣ.
      Οι δημοτικές εκτάσεις … καλύπτοντας έτσι δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
      Σε συγκεκριμένη δημοτική έκταση… προγραμματίζεται ανέγερση πολιτιστικού κέντρου, αθλητικές εγκαταστάσεις ηπίου χαρακτήρα ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.
      Επανέρχομαι στην ιερότητα των στιγμών και της ημέρας, από την οποία αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, με αποκλειστικό στόχο την κοινωνική συνοχή.
      Η ιστορία του τόπου μας, οι παραδόσεις, οι αξίες και τα ιδανικά μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ και είναι ΧΡΕΟΣ μας να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές.
      Στην σημερινή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μέσα στην ΕΝΔΕΙΑ μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.



      Αν δε κατάλαβες τα πιο πάνω, να σου δείξω την άλλη όψη του νομίσματος;

      Προγονικές παρακαταθήκες της Εκκλησίας μας και παραδόσεις της Πίστης μας σθεναρά υποστηρίζονται.
      Ο θεσμικός ρόλος του δημάρχου μου υπαγορεύει να ανταποκρίνομαι στο οποιοδήποτε αίτημα. Πόσο μάλλον σε αίτημα της Εκκλησίας μας.
      Να τονίσω, προς άρση κάθε παρεξήγησης που τείνει να διαμορφωθεί, ότι το αίτημα της Μητρόπολης Καστοριάς διέπεται από κανόνες στα πλαίσια της οργανωμένης διοίκησης και λειτουργίας του δήμου. Και το αίτημα της Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό θα αποφασίζει όπως οι κανόνες ορίζουν.
      Οι δημοτικές εκτάσεις … καλύπτοντας έτσι δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως είναι αυτές της Εκκλησία.
      Στη συγκεκριμένη δημοτική έκταση… προγραμματίζεται ανέγερση πολιτιστικού κέντρου, αθλητικές εγκαταστάσεις ηπίου χαρακτήρα, και όποιες άλλες δράσεις προκύψουν σε συνάρτηση με κοινωφελείς σκοπούς, όπως των σκοπών της Εκκλησίας.
      Επανέρχομαι στην θρησκευτική ιερότητα των στιγμών και της ημέρας του Αγίου, από την οποία αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία, με αποκλειστικό στόχο την κοινωνική συνοχή.
      Η ιστορία του τόπου μας, οι παραδόσεις, οι αξίες και τα ιδανικά της Ορθοδοξίας είναι αδιαπραγμάτευτα και είναι χρέος μας να τα μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές τα ιδανικά της πίστης μας και της Ορθοδοξίας μας.
      Στη σημερινή κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μέσα στη πνευματική ένδεια μας, με τη πίστη δημιουργούμε.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος13/11/17

      Κρίμα που κουράστηκες τόσο πολύ και έχασες τον χρόνο σου για να γράψεις όλο αυτό το κατεβατό.
      Ένα θα σου πω και μακάρι να το αντέξεις.
      Με τα λόγια σου μιλάει η Φαντασία.
      Με την ίδια τακτική δικαιούται ο καθένας, όπου εσύ βάζεις "η Μητρόπολη", η "Εκκλησία", αυτός να βάλει "οι Απόδημοι Καστοριανοί" ή "οι πατέρες μας", "η νεολαία" κ.ο.κ.
      Εμείς αυτό που ειπώθηκε προσλάβαμε και όχι αυτό που μπορεί να φανταστεί ο μπάρμπας σου ο ψεύτης.
      Υγεία να υπάρχει και αν δεν τηρηθούν οι κανόνες, πάλι εδώ είμαστε. Δεν αστειευόμαστε και το ξέρουν καλά οι άρχοντες μας, γιατί δε διάβασαν μόνο τα σχόλια και τα άρθρα στις εφημερίδες και το διαδίκτυο. Κυρίως μας άκουσαν να τους το λέμε καταπρόσωπον. Κι αυτό δεν είναι εύκολο να το αντέξουν. Και πάλι θα το κάνουμε, αν χρειαστεί. Γι' αυτό κιόλας άλλοι έχουν εξαφανιστεί ή βγαίνουν μόνο "φρουρούμενοι".
      Κατάντια και όλη δική τους!
      Όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.
      Ο λαός δεν είναι εκδικητικός αλλά δεν είναι και ηλίθιος.

      Διαγραφή
    5. Πολιτική Πυθία-Φεγγαρένια13/11/17

      Πολιτική Πυθία-Φεγγαρένια

      Συμφωνείς, λοιπόν, ότι στα λόγια του δημάρχου, μιλάει η φαντασία, μια κι έχει πολλά επίπεδα ερμηνείας, σε κάθε πρότασή του, σε κάθε φράση του. Ό,τι προσλαμβάνει κάθε αναγνώστης, και ό,τι επιθυμεί, αυτό βλέπει. Φαντασία νάχει κανείς και ερμηνεύει όπως θέλει το ποίημα (ή την τραγωδία).

      Όμως, επειδή ο κ. Αγγελής δεν είναι η Φεγγαρένια, ούτε η Πυθία, αλλά πολιτικό πρόσωπο, οφείλουμε να ερμηνεύσουμε τον ήξεις αφήξεις λόγο του, σύμφωνα με τις ΠΡΑΞΕΙΣ του, και να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας αυτά που ΔΕΝ έκανε, όπως είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κάνει. Όπως και αυτά που είπε, πριν, περί «Χρέους», περί «Εκκλησίας», περί «Κοινωνιών Εκφράσεων που κυρίαρχο ρόλο παίζει η Εκκλησία»… περί… περί… Ακόμη και πριν ένα χρόνο, και δύο. Διότι είναι παλιά, πολύ παλιά αυτή η κολόνια. Κι ο κ. Αγγελής σιωπά συνεχώς. Και προχθές στην ΕΔΗΚΑ, πάλι, με τον τρόπο του, σιώπησε.

      Ποια η διαφορά λοιπόν των «Κοινωνικών Εκφράσεων που κυρίαρχο ρόλο στην κοινωνία παίζει η Εκκλησία», από το «άλλων» «δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα»; Ηλίου φαεινότερο τι εννοεί! Οι Φεγγαρένιες δεν λένε τέτοια.

      Δηλαδή, τι εννοεί ο κ. Αγγελής, όταν ζητάει να υποστηρίζονται οι «προγονικές παρακαταθήκες»; Τα θέατρα και τα γήπεδα είναι οι «προγονικές παρακαταθήκες»;
      Δηλαδή για τον κ. Αγγελή, οι «παραδόσεις», οι «αξίες» και τα «ιδανικά» που είναι «αδιαπραγμάτευτα», είναι η Τέχνη και οι οι «άθεοι» καλλιτέχνες, και όχι η Ορθοδοξία, οι Ναοί, οι Ιερείς. Προφανώς όταν μιλούσε περί «χρέους» πριν λίγο καιρό, εννοούσε το «χρέος» προς την Όπερα!

      Όταν αναφέρεται ό κ. Αγγελής στους «κανόνες» που διέπουν την «οργανωμένη διοίκηση» και «λειτουργία» του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν φωτογραφίζει την αίτηση της Μητρόπολης για παραχώρηση οικοπέδου, η οποία πρωτοκολλήθηκε και θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αυτό θα αποφασίσει να παραχωρήσει ή όχι, όπως οι «κανόνες» ορίζουν;

      Τέλος, (δύο φορές το είπε!), ποιες «άλλες» δράσεις «θα» «προκύψουν» κατά τον κ. Αγγελή «σε συνάρτηση» με «κοινωφελείς σκοπούς»; Όταν στις «κοινωνικές εκφράσεις» κατά τον κ. Αγγελή , «η Εκκλησία έχει κυρίαρχο λόγο και σοβαρό λόγο»;
      -Τι κάνει νιά-νιάου στα κεραμίδια.

      Αλλά, από τη στιγμή, που «μέσα από την ένδεια» (sic), «δημιουργούμε» (sic), σαν τους ζηλωτές Εσφιγμενίτες ένα πράμα, μπορεί να περιμένει κανείς πολλά ακόμη, από ένα τέτοιο πολιτικό ανάστημα.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/11/17

      Αν θελετε εξηγηστε μας τον τιτλο γιατι εγω τουλαχιστον δεν τον καταλαβαινω.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/17

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΔΗΜΑΡΧΑΡΑ!!!!!! ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχει και φιλότιμο!13/11/17

    Όποιος έχει το κακό το χούι να μη βρίσκει καλό πουθενά, πάλι θα βρει να γκρινιάξει. Όσοι όμως σχολιάζουμε χωρίς κακές προκαταλήψεις βλέπουμε όχι μια παλινδρόμηση, αλλά ότι ελήφθη πολύ σοβαρά υπόψιν η συλλογική αντίδραση των δημοτών και αυτό είναι παρήγορο και ελπιδοφόρο. Το μέλλον είναι για όλους άγνωστο. Αν αρχίσουμε να μεμψιμοιρούμε και να κάνουμε τους (ψευδο)προφήτες, θα αυτοαναιρεθούμε στο τέλος όσοι απευθύναμε γνώμες και αιτήματα στον Δήμαρχο, γιατί από την επιμονή στην αντίρρηση συνάγεται το συμπέρασμα ότι φωνάζουμε μόνο για να φωνάζουμε και δεν έχουμε μάθει κι εμείς να εκτιμάμε ούτε καν ότι εισακουστήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/11/17

    Μια χαρά ξεκάθαρος ήταν ο λόγος του δήμαρχου! Γι' αυτό δεν υπήρχε ούτε καν εκπρόσωπος του "θιγόμενου" φορέα στην εκδήλωση για τα ελευθέρια της Καστοριάς. Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ. Δ.13/11/17

      Αγένεια! Ποιον να πείσει κανείς όταν περιμένει μόνο οι άλλοι να τρέχουν συνέχεια στις ακολουθίες που κάνει, ενώ ο ίδιος δεν στέλνει καν έναν εκπρόσωπο αντίστοιχα στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι άλλοι. Και μη μας πει κανείς ότι για τη χάρη του Αγίου Μηνά έπρεπε να πάνε οι πολιτικοί, γιατί και οι μητροπολιτικοί έπρεπε να πάνε για τη δόξα και την τιμή της Καστοριάς!
      Αλλά δε συνεχίζω, γιατί παραδέχομαι αυτό που είπε ο δήμαρχος για ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. Μόνο να υπενθυμίσω ότι στην Εκκλησία αυτό το λένε ΕΝΟΤΗΤΑ.
      Αλλά ποιος την έχασε για να βρεθεί στην Καστοριά, καλοί Σαμαρείτες μου;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/11/17

      "Μια χαρά ξεκάθαρος ήταν ο λόγος του δήμαρχου!" (!!!)
      Προφανώς άλλα Ελληνικά ξέρουμε εμείς, κι "άλλα" διαβάζουμε στο λόγο του δημάρχου.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος13/11/17

    Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες αυτός ο λόγος του Ανέστη Αγγελή. Ως αναγνώστης-σχολιαστής πρόσεξα και εκτίμησα ιδιαίτερα αυτό:
    "Ο θεσμικός ρόλος του δημάρχου μου υπαγορεύει να ανταποκρίνομαι στο οποιοδήποτε αίτημα πολίτη και σε συλλογικές εκφράσεις πολιτών."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αστυφύλαξ-Χωροφύλαξ13/11/17

    Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημότης13/11/17

    Προσωπικά δεν θέλω να ασχοληθώ περαιτέρω. Το θέμα θεωρείται λήξαν. Ειπώθηκε κάτι από τον δήμαρχο σε μια συνεντευξη σε έναν δημοσιογράφο. Πιάσαμε το υπονοούμενο οι δημότες και εκφράσαμε γνώμες και επιχειρήματα περί του αντιθέτου. Ο Δήμαρχος μεταπείστηκε και βγήκε δημόσια και μπροστά σε πολύ κόσμο και αναφέρθηκε συγκεκριμένα.
    Η Μητρόπολη δεν έβγαλε τσιμουδιά!
    Πώς να εκτιμήσουμε τα πράγματα και πώς να πορευτούμε όσοι δεν θέλουμε να ντρεπόμαστε που ζούμε σε αυτήν την πόλη;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος13/11/17

    Πού το είδες βρε Δημότη ότι μεταπείστηκε ο Δήμαρχος. ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συνήθως αυτά γίνονται αλλιώς13/11/17

    "[.......] δεν έβγαλε τσιμουδιά", και για το 1ο Δημοτικό Σχολείο. Η κυρία [.......] επενέβη και σταμάτησε το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/11/17

      Ε και; Πού να το ξέρουμε όλοι μας; Και είναι άραγε αληθινή η καταγγελία σου; Φέρε απόδειξη. Σε όλα μέσα θα είμαστε; Ας προσέχουν και ας αναλάβουν τις ευθύνες τους οι συνεργάτες τους και οι αρμόδιοι. Έννοια σου και τίποτα δε μένει κρυφό και ατιμώρητο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/11/17

      Να και η απάντηση στην απορία σου βρε "άπιστε". Φρέσκια φρέσκια και ... λαχταριστή!
      http://www.kastorianiestia.gr/2017/11/pagwnei-twra-kai-ta-sxoleia-i-arxaiologia-stin-kastoaria.html
      Γιατί ναι μεν η ΟΔΟΣ έχει κάνει από χρόνια αξιόλογα δημοσιεύματα, αλλά και πολλές άλλες εφημερίδες έχουν παρουσιάσει και έχουν κριτικάρει και αυτό το θέμα. Γιααα διάβασε....

      Διαγραφή
    3. Ανθρωπάκος14/11/17

      Για σιγά βρε παιδιά γιατί ούτε αυτό το χωράει ο νους μας! Αντί να κάνει καλό όποιος μπορεί σε αυτή την πόλη, κοιτάει πώς να την καταστρέψει; Είναι πλαστός ο φόβος να προκύψουν μετά μεγαλύτερα προβλήματα στην περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί το έργο; Δεν μπορεί η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου να φρενάρει τον υπερβάλλοντα ζήλο μιας αρχαιολόγου; Όλη η Αρχαιολογική Υπηρεσία δεν μπορεί να κατανοήσει την ανάγκη ασφάλειας των παιδιών; Μεγαλύτερη σημασία από την υπερτυπικότητα των σημερινών υπαλλήλων έχει αυτά τα παιδιά, που είναι οι αυριανοί πολίτες, να μάθουν να σέβονται τα μνημεία παρά να προστεθεί άλλη μια αλγεινή εντύπωση από κεκτημένη ταχύτητα των κυρίως υπεύθυνων για τη διάσωση κτισμάτων. Όσο και να έχουν γίνει φετίχ τα απομεινάρια του παρελθόντος, πάνω απ' όλα αξία έχουν οι ψυχές.
      Και σίγουρα κανείς μας δεν θα ήθελε να εκπνεύσει μια ψυχή στην άσφαλτο, επειδή κάποιοι έμειναν ανυποχώρητοι, ενώ άλλοι αδιάφοροι και ανενεργοί.
      Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

      Διαγραφή
    4. Συνήθως αυτά γίνονται αλλιώς14/11/17

      Συγνώμη, αλλά είστε εκτός θέματος, και οι δυό. Άλλο εννοούσα όταν το πρωτοσχολίασα.
      Δεν είναι αυτό που βλέπουμε. Αλλά αυτό που κρύβεται [.......].
      Η κυρία [.......] έλαβε [.......]
      (θυμήθηκα τώρα τι έπαθε ο Σπύρος Αναγνώστου!)
      Δεν είναι αρχαιολογικό θέμα είναι, αφού, εγκρίθηκε, όπως λένε, το έργο πριν καιρό, και έλαβε τις απαιτούμενες άδειες.
      Ούτε, φυσικά, αφορά τα παιδιά (αυτά δεν ενδιαφέρουν κανένα).
      Το θέμα είναι η ανάσταση και το πάρκινγκ!!! [.........]
      (Μα, πού ζείτε κάποιοι-ες που σχολιάζετε τις δηλώσεις Αγγελή, και την επέμβαση της [.........];)

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος14/11/17

      Τι μανία κακιά αυτή με το ΠΑΡΚΙΝΓΚ... Δεύτερη φορά να μη γίνει το δικό τους;
      Αλλά θα με πείτε "το δις εξαμαρτείν..."

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος14/11/17

      Στη Καστοριά ζούμε αλλά κάποιοι τα μαγειρεύουν πίσω από τις πλάτες μας.

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος15/11/17

      Και τι να κάνουμε φίλε "Συνήθως...";;; Εμείς σχολιάζουμε. Άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις για τα δημόσια έργα. Ας μας αφήσουν τουλάχιστον να λέμε τη γνώμη μας. Πού ξέρεις; Μπορεί να βρεθεί και ένας να έχει φώτιση να μας προσέξει. Ένας και καλός!

      Διαγραφή
  11. Φτωχός, πλην όμως… «δημιουργικός»13/11/17

    Για ποια «ένδεια» μιλάτε κ. Αγγελή, που (εκτός απ’ τα έξοδα παράστασης, έκτακτα, μεταφορικά κλπ) η αντιμισθία σας, μήνας μπαίνει - μήνας βγαίνει, είναι 3.600,00 €; Των αντιδημάρχων σας 1.800,00 €; Ή ο βασικός μισθός μητροπολίτη 2.210,00 €;
    Ή να θυμίσω και την αύξηση, πριν λίγους μήνες, του μισθού του προέδρου της ΔΕΥΑΚ σε 1.700,00 €; για να «δημιουργήσει» κι αυτός;
    Χρόνια πολλά, καλή λευτεριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος15/11/17

    @Συνήθως αυτά γίνονται αλλιώς
    Καλά έκανες και τα έγραψες αυτά. Είναι που δεν τα παίρνει και πολύς κόσμος χαμπάρι. Ας κοιτάξουν τώρα ο σύλλογος γονέων και οι μηχανικοί να βγάλουν άκρη. Και πού ’σαι... την Ανάσταση τη γράφουμε με κεφαλαίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος15/11/17

    Ακόμη δεν τους έβγαλε στον αέρα ο Νατσούλης;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εθελοντική αιμοδοσία15/11/17

    Αγαπητοί αναγνώστες
    Με αφορμή τη διαμαρτυρτυρία για το τοιχάκι του Δημοτικού Σχολείου, θυμήθηκα την έγκριση δαπανών από την περιφέρεια για το κτίριο του Επισκοπείου.
    Τίποτε μερεμέτια θέλουν να κάνουν, σκέφτηκα, και ευχήθηκα τα καλορίζικα.
    Ελάτε όμως που διέρρευσε η πληροφορία ότι ο σκοπός είναι να γίνει επέκταση; διαρρύθμιση; για να έχουν δωμάτια να κατοικούν ιερομόναχοι της καθ' ημάς Μητροπόλεως.
    Τους αδιάφορους για τα εκκλησιαστικά ούτε που και τους νιάζει.
    Τους Χριστιανούς όμως που τόσα χρόνια ακούνε τα κηρύγματα για τη μονή της μετανοίας
    τους σκανδαλίζει.
    Καινούρια μόδα ; Οι Μοναχοί ζούνε σε κελλί, όχι σε bedroom.
    Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Ό,τι και να λέγεται, στην πραγματικότητα είναι αγαπητοί οι πατέρες, των οποίων είναι γνωστά και τα ονόματα.
    Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει. Η Μαυριώτισσα άδειασε, ενώ ο μακαρίτης ο παπαΓαβρήλ έμενε εκεί μέσα μέρα-νύχτα, αν και έγγαμος.
    Δε μιλάμε για έναν και δύο. Στην Καστοριά, τηρουμένων των αναλογιών, σήμερα υπάρχουν αρκετοί Μοναχοί που δεν ζουν σε Μοναστήρι, αλλά κοντά στη μαμά τους.
    Αν όλα αυτά είναι φανταστικά, άνετα μπορούν να διαψευστούν από τους αρμόδιους.
    Η Μητρόπολη έχει Γραφείο Τύπου. Εδώ και χρόνια όμως εκτός από φωτογραφίες και κείμενα στην ιστοσελίδα για ακολουθίες και εκδηλώσεις, δεν έχει βγει Δελτίο Τύπου για να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα των πιστών.
    Κι επειδή, αγαπητοί μου, ο κόσμος καμία σκασίλα δεν έχει για τα συντεχνιακά σας, μη φέρνετε σε χειρότερη θέση τουλάχιστον αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν.
    Κρίμα να νομίζετε ότι μπορείτε να τους ξεγελάτε διαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εθελοντική αιμοδοσία15/11/17

    Αγαπητοί αναγνώστες
    Με αφορμή τη διαμαρτυρία για το τοιχάκι του Δημοτικού Σχολείου, θυμήθηκα την έγκριση δαπανών από την περιφέρεια για το κτίριο του Επισκοπείου.
    Τίποτε μερεμέτια θέλουν να κάνουν, σκέφτηκα, και ευχήθηκα τα καλορίζικα.
    Ελάτε όμως που διέρρευσε η πληροφορία ότι ο σκοπός είναι να γίνει επέκταση; διαρρύθμιση; για να έχουν δωμάτια να κατοικούν ιερομόναχοι της καθ' ημάς Μητροπόλεως.
    Τους αδιάφορους για τα εκκλησιαστικά ούτε που και τους νιάζει.
    Τους Χριστιανούς όμως που τόσα χρόνια ακούνε τα κηρύγματα για τη μονή της μετανοίας
    τους σκανδαλίζει.
    Καινούρια μόδα ; Οι Μοναχοί ζούνε σε κελλί, όχι σε bedroom.
    Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Ό,τι και να λέγεται, στην πραγματικότητα είναι αγαπητοί οι πατέρες, των οποίων είναι γνωστά και τα ονόματα.
    Η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει. Η Μαυριώτισσα άδειασε, ενώ ο μακαρίτης ο παπαΓαβρήλ έμενε εκεί μέσα μέρα-νύχτα, αν και έγγαμος.
    Δε μιλάμε για έναν και δύο. Στην Καστοριά, τηρουμένων των αναλογιών, σήμερα υπάρχουν αρκετοί Μοναχοί που δεν ζουν σε Μοναστήρι, αλλά κοντά στη μαμά τους.
    Αν όλα αυτά είναι φανταστικά, άνετα μπορούν να διαψευστούν από τους αρμόδιους.
    Η Μητρόπολη έχει Γραφείο Τύπου. Εδώ και χρόνια όμως εκτός από φωτογραφίες και κείμενα στην ιστοσελίδα για ακολουθίες και εκδηλώσεις, δεν έχει βγει Δελτίο Τύπου για να απαντηθούν σοβαρά ερωτήματα των πιστών.
    Κι επειδή, αγαπητοί μου, ο κόσμος καμία σκασίλα δεν έχει για τα συντεχνιακά σας, μη φέρνετε σε χειρότερη θέση τουλάχιστον αυτούς που σας εμπιστεύτηκαν.
    Κρίμα να νομίζετε ότι μπορείτε να τους [………] διαρκώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΟΔΟΣ δεν υιοθετεί, μη εξακριβωμένες από την εφημερίδα, πληροφορίες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/11/17

      Ούτε κι εμείς, αγαπητή ΟΔΟΣ, υιοθετούμε πληροφορίες που μπορεί να είναι και ανυπόστατες φήμες.
      Έχω όμως την εντύπωση ότι και ο αναγνώστης επιφυλάσσεται και γι΄αυτό βάζει ερωτηματικά.
      Στο Δημοτικό Συμβούλιο προχθές ο κ.Τόσκος για άλλο θέμα στήριξε τα λεγόμενα του με τη φράση "αυτά ακούγονται στην πόλη".
      Δεν αποκλείεται επομένως αυτά όντως να ακούγονται. Η ιστορία θα τα επαληθεύσει ή θα τα διαψεύσει.
      Δεν χρειάζεται ο άμεσα ενδιαφερόμενος να το μαθαίνει πάντα τελευταίος.
      Ας πληροφορηθεί και ο επίσκοπος μας τουλάχιστον τη γνώμη που έχουν πολλοί-λίγοι ποιος ξέρει, αλλά όχι για περιφρόνηση.

      Διαγραφή
  16. Ανώνυμος18/11/17

    Βγήκαν, τώρα, και οι θεοσεβούμενοι Χρυσαυγίτες, και ζητούν να κτιστεί στο φιλέτο-οικόπεδο, Αστυνομικό Μέγαρο!!!!
    Τι άλλο θα ακούσουμε, σ'αυτόν τον ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ, τόπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος20/11/17

    Εξού και ο δίσκος κάθε Κυριακή, ντεμέκ για το συσσίτιο, η ευρώπη δεν δίνει καμιά ευρωπούλα;
    Τρανέ,ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ μακάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος20/11/17

    Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, σε λίγο καιρό, για να λογοδοτήσει, επιτέλους, στη Δικαιοσύνη, για τα αισχρά που κατά καιρούς έχει εκστομίσει. Μήπως, θα έπρεπε να φάει, και κάποιος άλλος Μητροπολίτης, μήνυση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ