8.11.17

Είπαν:

«Ποιος από εμάς ενδιαφέρεται σήμερα να χτίσουμε κάποιον ναό; Εμείς κι αυτούς που έχουμε θέλουμε να τους κάνουμε μουσεία»
κ. Σεραφείμ 
μητροπολίτης Καστοριάς | 20 Μαΐου 2017

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 908


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

38 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/11/17

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/11/17

    Τί εννοεί ο [.......];

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/11/17

    Κύριε Μπαϊρακτάρη έγραψα το δεύτερο σχόλιο και δεν ξέρω πώς να διαχειριστώ τον θυμό μου για τις αγκύλες. Πρόκειται για μια συνηθισμένη και όχι παρεξηγήσιμη έκφραση. Δεν είχα χρόνο να ρωτήσω πότε και για ποιο λόγο ειπώθηκε η φράση. Αν θέλετε, δώστε μας πληροφορίες για το επικοινωνιακό πλαίσιο, γιατί αποσπασματικά είναι δυσνόητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η έκφραση που χρησιμοποιήσατε είναι ειρωνική, έστω κι αν είναι συνηθισμένη και υπό προϋποθέσεις μπορεί να θεωρηθεί και εξυβριστική. Ως γνωστόν, επειδή η εφημερίδα εκφράζει επωνύμως άποψη, είναι στο στόχαστρο των εκκλησιαστικών κύκλων. Συνεπώς, ιδίως εφ’ όσον το σχόλιο είναι ανώνυμο, η ΟΔΟΣ έχει υποχρέωση και δικαίωμα να μεριμνά και για αυτά.

      Το απόσπασμα προέρχεται από κήρυγμα του μητροπολίτη Καστοριάς τον περασμένο Μάϊο, στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό του Ι. Ν. Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Καλλιθέας Καστοριάς, κατά την υποδοχή τεμαχίου του Τιμίου Ξύλου και τεμαχίου του Ι. Λειψάνου της Αγίας Ελένης.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος8/11/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος8/11/17

      Σε αυτη τη χωρα, ολοι σε ενα στοχαστρο ειναι!

      Διαγραφή
    4. Η ΟΔΟΣ έχει αποκλειστεί εδώ και χρόνια από την Ι. Μητρόπολη. Ρωτήστε το Ιερατείο.

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος8/11/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος8/11/17

      Αγαπητή Οδός, σας καταλαβαίνω, είναι η γνωστή... "Ορθόδοξη Αγάπη" της καθ' ημάς Βαλκανικής. Τη γνώρισαν καλά πολλοί, όπως ο ευεργέτης της Καστοριάς κ. […….]

      Διαγραφή
    7. Ανώνυμος8/11/17

      Και εδω κ χρονια μονο κακο βλεπετε στην Μητροπολη. Ρωτηστε τους αρθρογραφους.

      Διαγραφή
    8. Ανώνυμος8/11/17

      Είσαι καθόλου καλά; Μήπως είσαι το δεξί χέρι του παπα-Κάμερα; Ποιος αρθρογράφος είδε μόνο το κακό στη Μητρόπολη; Κανείς. Διάβαζε καλύτερα. Αλλά φαίνεται έχετε γίνει ακόρεστοι και θέλετε αποκλειστικά χαδάκια στα αυτάκια.

      Διαγραφή
    9. Ανώνυμος9/11/17

      Στο ονομα του Χριστου, δε γραφουν οι αρθρογραφοι, αλλα στο ονομα της Πολιτειας. Ουτε κανουν το Σταυρο τους! Ουτε ομιλουν περι... μετανοιας, συγχωρεσης και αγαπης. Φευ. Η μαλλον, Ελεος!

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμος9/11/17

      Ως προς τους αρθρογραφους, παραλληλισμο εκανα κατ' αντιστοιχια κ οχι ταυτιση. Οντως θελεις ΕΛΕΟΣ!...

      Διαγραφή
    11. Ανώνυμος9/11/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    12. Ανώνυμος9/11/17

      Τόσα χρόνια μοναξιά, κάτω από το καμπαναριό....
      Δύσκολο να το αποδεχθεί κανείς αυτό.

      Διαγραφή
    13. Ανώνυμος9/11/17

      Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος8/11/17

    «Ποιος από εμάς ενδιαφέρεται σήμερα να χτίσουμε κάποιον ναό;»
    -Σεβασμιώτατε, ενδιαφέρονται: ο κ. Αγγελής, κ. Βασιλειάδης, ο κ. Αλεξίου, και η κ. Ζορπίδου φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος9/11/17

    "Και εδω κ χρονια μονο κακο βλεπετε στην Μητροπολη. Ρωτηστε τους αρθρογραφους."
    ΑΥΤΑ ΜΗ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/11/17

      Με το πρωτο αεροπλανο, κοπιασε στην Καστορια...... εχετε ζεστη στην Αγκολα;

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος9/11/17

    Είχα την αμυδρά ελπίδα ότι τούτη η κυβέρνηση, πέρα από την καταστροφική μανία που ασκεί επί της ελλαδικής κοινωνίας, θα έπραττε και ένα ελάχιστο καλό. Τον διαχωρισμό πολιτείας και θρησκείας αλλά πού...που λές παπά μου,εγώ έχω την φυσική, δεν χρειάζομαι την μεταφυσική, έχω την οργανική και ανόργανη χημεία, δεν χρειάζομαι τα δάκρυα της εικόνας. Γι'αυτό λοιπόν, ένας ακόμη ναός θα λειτουργούσε ως εφαλτήριο προσωπικών φιλοδοξιών και εισροής οβολών. Αλήθεια, τι λατρεία για φωτογένεια είναι αυτή από την ιστοσελίδα της μητρόπολης για τον κλήρο; Μιλάμε για σελέμπριτις. Αρκεί με τους ναούς στην Καστοριά. Υπάρχουν τόσα καθημερινά και ζέοντα προβλήματα για επίλυση. Ας μην επιβαρύνουμε με ακόμη ένα την παρακμάζουσα ήδη τοπική κοινωνία.
    Δέσποτα, ευλογείτε.
    Ασπαζόμενος ευλαβώς την θεοκίνητον δεξιάν σας....

    Έρρωσθε,

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος9/11/17

      Συγχεεις ανεξιθρησκεια κ αθεΐα. Το κρατος υπηρετει κ δεν καθοριζει τα πιστευω του λαου. Εχεις πληρη αγνοια της Α.Γραφης. Τρια θεματα για να απασχολησεις την δηθεν ορθολογιστικη σου σκεψη........ τελος, ασπαζεσαι επειδη πιστευεις ή επειδη ειρωνευεσαι; ε;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος10/11/17

      Μπά και για τι θα πρέπει να γνωρίζω την αγ.γραφή; Τι με νοιάζει εμένα τον Έλληνα η εθνικοθρησκευτική ιστορία του Ισραήλ; Αλλά το θέμα ξέφυγε. Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία και την ερμηνεία το πώς ο καθένας βιώνει το όποιο θείο, αλλά με την ακόρεστη δίψα του ιερατείου για προβολή, κτήση και έλεγχο κάθε έκφανσης του βίου.
      Την προσωπική επίθεση του ύφους σου στην επιστρέφω μιάς και αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των θιασωτών της θρησκείας ``αγάπης`` της ερήμου.

      Έρρωσθε οι θρησκειόπληκτοι

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος9/11/17


    Στον Ανώνυμο που έγραψε: "…και χρονια μονο κακο βλεπετε στην Μητροπολη" & "για τους αρθρογραφους, παραλληλισμο εκανα κατ' αντιστοιχια κ οχι ταυτιση. Οντως θελεις ΕΛΕΟΣ!..."

    Συγχέεις άσχετα πράγματα: Είναι ΝΠΔΔ. Δεν ιδιωτεύουν! Οι πολίτες ιδιωτεύουν. Οι πιστοί ιδιωτεύουν, οι άθεοι, οι χριστιανοί ή μουσουλμάνοι. Και δεν έχουν καμιά υποχρέωση σε οποιονδήποτε [………], πέρα από τις νόμιμες υποχρεώσεις.
    Τα ΝΠΔΔ δε μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν, ό,τι [………]. Πληρώνονται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών. Μήνας βγαίνει, μήνας μπαίνει. Δε τους πληρώνει ο Πανάγαθος, που επικαλούνται συνεχώς [………] ακόμη κι όταν μετρούν τα έσοδα από το παγκάρι.
    Ο οποιοσδήποτε μπορεί να προσφέρει ελεήμονες νουγκατίνες, αρκεί να βρει τρόπο χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους, κρατικά χρήματα, από ευρωπαϊκά προγράμματα, από φόρους των πολιτών, από φόρους αθέων κομμουνιστών και κόκκινων φαναριών. Κι όχι μόνο να προσφέρει νουγκατίνες αλλά και [………]. Και μάλιστα με Δελτία Τύπου.
    Στ’ όνομα της Αγάπης, του Χριστού εννοείται, μη το ξεχνάμε, δε μπορεί κανείς να κάνει διακρίσεις [………] Στ’ όνομα της Αγάπης, του Χριστού εννοείται, μη το ξεχνάμε, δε μπορεί κανείς να αντιδρά, να [………], να προσβάλλει, να [………], να βγάζει [………]. Στ’ όνομα της Αγάπης, του Χριστού εννοείται, μη το ξεχνάμε, δε μπορεί κανείς να απαξιεί τον άνθρωπο και να συμπεριφέρεται ως «υπεράνω», ως [………], ως [………].
    -Με τα χρήματά ΜΟΥ; Όχι! Δε μπορεί!
    Προφανώς έχεις κάποια δυσχέρεια να κατανοήσεις κάποια απλά πράματα. Την Αλήθεια. Κατά συνέπεια δε μπορώ να σου επιστρέψω το "έλεος"! Κατανοώ. Κατανοώ το αδιέξοδο [………], και τη δύσκολη κατάσταση, που χειροτερεύει χρόνο με το χρόνο.
    Η Αγάπη, μετακόμισε εδώ και χρόνια από αυτό τον τόπο. Και δε φταίω εγώ γι’ αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κικιρίκου!9/11/17

      Πόσο συμφωνώ με αυτά που λες...
      Εκτός από τις δύο τελευταίες φράσεις.
      Η Αγάπη, ακόμη κι αν έχει μετακομίσει, επιστρέφει εγκαίρως, για να μη σβήσει η φωτιά στην Εστία.
      Κι αν κάτι πήγε στραβά, φταίω, φταις, φταίει, φταίμε, φταίτε, φταίνε.
      ΦΤΟΥ ξελευτερία για όλου-ου-ους!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος9/11/17

      Εφόσον είναι ΝΠΔΔ και ο νόμος το επιτρέπει και το Σύνταγμα το αποδέχεται, η Εκκλησία μπορεί να πάρει Δημόσια περιουσία (εφόσον και το κράτος κατά καιρούς της παίρνει περιουσία!) και να χτίσει Ναούς και να κάνει κάθε τί που προβλέπει το καταστατικό λειτουργίας της. Όσον αφορά τον μισθό των ιερέων, διότι πάλι εκεί το πας: οι μισθοί των ιερέων είναι συμβατική υποχρέωση της πολιτείας, εφόσον λες ότι οι ιερείς είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι 580.000 δημόσιοι υπάλληλοι του κράτους δεν σε χαλούν, οι 7.000 ιερείς σε τρελαίνουν όμως, ναι; Δεν είδα όμως πουθενά να διαμαρτυρηθείς για το αφορολόγητο ΚΑΘΕ Εβραίου αλλά και τις μισθοδοσίες των Μουφτήδων!
      Όσον αφορά την φιλανθρωπία της Εκκλησίας, που όπως φαίνεται δεν την αντέχεις, πες μου πότε πήρε και πού και πώς πήρε δημόσια χρήματα η Εκκλησία για να τα δώσει σε φτωχούς; ποτέ! Η Εκκλησία κάνει ελεημοσύνη τις προσφορές των πιστών.
      Για τα χρήματά ΣΟΥ, να φωνάξεις στις κυβερνήσεις που ψηφίζεις και όχι στην Εκκλησία που χωρίς να έχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση ασκεί κοινωφελές έργο.
      Το "έλεος" για να το δώσεις πρέπει να το έχεις. Πάντως, εγώ σου το εύχομαι!
      Και για να γνωρίζεις, η Αλήθεια για την Εκκλησία δεν είναι πράγμα, αλλά ο ίδιος ο Χριστός. Συνεπώς, μάλλον εσύ δυσκολεύεσαι να κατανοήσεις την πραγματική Αλήθεια, και θεωρείς αλήθεια την ιδεολογία που πιστεύεις.
      Τέλος, Αγάπη είναι ο ίδιος ο Θεός και είναι παντού γύρω μας και ενεργεί και φωτίζει και δεν μετακομίζει........ μόνο απομακρύνεται από όποιους το επιθυμούν.
      Πολλά είναι αυτά που δεν ξέρεις λοιπόν.....

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος9/11/17

      Ο Χριστός γεννήθηκε σε σταύλο, φορούσε ένα μανδύα και όταν μπήκε στο ναό έδιωξε τους γραμματείς και φαρισσαίους. Τα πετραχείλια και χρυσοποίλκιτα, τί τα θέλουν; Τα ανάκτορα - ναούς, τί να τα κάνουν; Τα πολυτελή αυτοκίνητα, τί τα θέλουν; Με ταπεινό γαϊδουράκι μπήκε στα Ιεροσόλυμα! Είναι Εδώ και Παντού με όσους ταπεινά και αληθινά Τον Πιστεύουν!

      Διαγραφή
    4. Ελένη10/11/17

      Το πιο ωραίο που διάβασα: «Η Αγάπη, μετακόμισε εδώ και χρόνια από αυτό τον τόπο. Και δε φταίω εγώ γι’ αυτό».

      Διαγραφή
    5. κανεις Εβραιος την 11η (στους διδυμους)10/11/17

      κανεις Εβραιος την 11η (στους διδυμους)
      Εγραψες μεταξυ αλλων: "Δεν είδα όμως πουθενά να διαμαρτυρηθείς για το αφορολόγητο ΚΑΘΕ Εβραίου".
      Ανθρωπος της Εκκλησιας εισαι. Σου εμαθαν να λες ψεματα και να συκοφαντεις;
      [………] Ειναι ΚΑΝΟΝΑΣ στον κυκλο [………]. Γνωστο αυτο και απο τις Γραφες.

      Διαγραφή
    6. Ανώνυμος13/11/17

      Ελλάδα, μια Χώρα που Έχει Περισσότερους Παπάδες απ’ ότι Γιατρούς και Δικαστές
      O Έλλην φορολογούμενος πληρώνει τους μισθούς 9298 παπάδων, 7271 γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και 2827 δικαστών.

      https://www.vice.com/gr/article/53z9kx/ellada-perissoteroi-papades-apo-giatroi

      Διαγραφή
  8. Αριθμοί9/11/17

    Στο τέλος ΜΟΝΟ του 2010 υπήρχαν 10.368 διορισμένοι κληρικοί ενώ οι λεγόμενες οργανικές θέσεις έφταναν τις 8.300, είχαμε δηλαδή περίπου 2.000 εφεδρικούς ιερείς.

    Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat του 2013 υπήρχαν 10.811 εκκλησιαστικοί δημόσιοι υπάλληλοι και 350 διοικητικοί που υπηρετούσαν ως γραμματείς ή οδηγοί μητροπολιτών.

    Ποτέ δεν είχα σκεφτεί ότι, εμείς οι πολίτες, και μάλιστα οι άθρησκοι, πληρώνουμε για σοφέρ μητροπολιτών.

    Στον λογαριασμό προστίθενται άτομα που εργάζονται σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και συμπεριλαμβάνονται στο μισθολόγιο του δημοσίου καθώς και αποσπασμένοι κληρικοί σε μητροπόλεις στο εξωτερικό, σε ιεραποστολές στην Αφρική και σε μοναστήρια. Αναφέρονται ακόμα ορθόδοξοι κληρικοί από εκκλησίες του εξωτερικού που σπουδάζουν στην Ελλάδα και πληρώνονται από το ελληνικό κράτος. Ο αριθμός των παραπάνω παραμένει συγκεχυμένος.

    Σήμερα, οι Έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν τους μισθούς 9.298 παπάδων που έχουν δύο εργοδότες, τον Παντοδύναμο και το ελληνικό δημόσιο. Μου φαίνεται σκανδαλώδες αλλά βεβαίως δεν είναι το μοναδικό σκανδαλώδες: το ελληνικό κράτος απασχολεί περισσότερους μουσικούς (434), απ’ ότι ερευνητές/ειδικούς επιστήμονες (405), ενώ υπάρχουν 13.000 δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι εμπίπτουν στην παράδοξη κατηγορία «Δεν έχει οριστεί κατηγορία προσωπικού». Ποιοι είναι και τι ακριβώς κάνουν αυτοί οι άνθρωποι;

    Επίσης, στο δημόσιο φαίνεται να απασχολούνται 336 εκκλησιαστικοί υπάλληλοι. Ποια είναι η αποστολή αυτών των εκκλησιαστικών υπαλλήλων; Δεν μπορώ να φανταστώ επειδή είμαι δεν έχω ιδέα από θρησκευτικά; Ή μήπως επειδή η λέξη «γραφέας» δεν λέει πολλά πράγματα;

    Η μισθοδοσία των κληρικών κοστίζει στο δημόσιο ταμείο 225.000.000 ευρώ ετησίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος10/11/17

    Έγραψε οι φίλος πιο πάνω, ότι «Η Εκκλησία δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση να ασκεί κοινωφελές έργο».

    Ελπίζω να μη σοβαρολογεί ότι ότι η Εκκλησία δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση να ασκεί κοινωφελές έργο;
    Τότε τι υποχρέωση έχει;
    Να επεμβαίνει στη πολιτική ζωή του τόπου; Να επεμβαίνει στη Νομοθεσία του Κράτους; Να επεμβαίνει στις προσωπικές ζωές των πολιτών ακόμη και των αθέων; Να προσφέρει σαγιονάρες και κάστανα για προσκύνηση; Να επενδύει σε οφ-σορ εταιρείες για τα γεράματα;
    Δεν έχει υποχρέωση να ασκεί κοινωφελές έργο, αλλά να ασκεί πολιτικό έργο;
    Ο Ιησούς Χριστός τα είπε αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος10/11/17

    Πρέπει να αναρωτηθούν κάποιοι, γιατί ο (θρησκευόμενος ή μη) λαός αντιδρά τόσο πολύ στους παπάδες και τους δεσποτάδες; Αντιδρά πιο πολύ κι από τους πολιτικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος10/11/17

      Γιατί αυτή η θρησκεία της ερήμου επιβλήθηκε σε τούτον εδώ τον άμοιρο τόπο εδώ χιλιάδες χρόνια. Δεν είναι τυχαίο που η λαική ψυχή όταν θέλει να βρίσει ρίχνει καντήλια και άλλα χαριτωμένα. Η χριστιανική θρησκεία και οι υπόλοιπες διεκδικούν για τους εαυτούς τους την μόνη αλήθεια,έχουν τις ''αποδείξεις'' για την πίστη ( άκου πίστη,τι γελοία λέξη,τι θα πεί πιστεύω...;; )και προσπαθούν με ζήλο να μας πείσουν για το μεταφυσικό.
      Εάν δε τους προκαλέσεις να σου αποδείξουν την ύπαρξη του θείου,αρχίζουν τις παρλαπίππες περί διάνοιας του θεού,το μεγαλείο του που είναι αδύνατο να το συλλάβει ο ανθρώπινος νούς ( και αυτοί πώς μπόρεσαν τον εν λόγω συλλογισμό ) και άλλα τέτοια τινά.
      Τέλος πάντων,μακάριοι οι μή πιστεύσαντες,

      Δημήτριος Αγιασοφίτης

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος10/11/17

    Γράφει, μάλλον ανερυθρίαστα, ο φίλος πιο πάνω:

    «Όσον αφορά την φιλανθρωπία της Εκκλησίας, πες μου πότε πήρε και πού και πώς πήρε δημόσια χρήματα η Εκκλησία για να τα δώσει σε φτωχούς; ποτέ!
    Η Εκκλησία κάνει ελεημοσύνη τις προσφορές των πιστών. Για τα χρήματά ΣΟΥ, να φωνάξεις στις κυβερνήσεις που ψηφίζεις και όχι στην Εκκλησία που χωρίς να έχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση ασκεί κοινωφελές έργο»

    -Το ένα ψέμα μετά το άλλο, [………] λίγο κράτει, δεν βλάπτει:

    «Πέρα από τα έργα της Εκκλησίας που ήδη εντάχθηκαν στο νέο ΕΣΠΑ, η Εκκλησία της Ελλάδος θα διαχειριστεί τα μισά (!!!) από τα 281.000.000,00 ευρώ τουλάχιστον (!!!) που θα διατεθούν από κοινοτικά κονδύλια στην Ελλάδα ως «Πρόγραμμα τροφίμων και ειδικής βοήθειας» για την επταετία 2014-2020,του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020. Το συνολικό ποσό του προγράμματος ενδέχεται να φτάσει τα 350 εκατομμύρια(!!!)».
    Πρόκειται για κονδύλια από το ταμείο ενίσχυσης των λιγότερο ευνοημένων πληθυσμών, που ψήφισε το Ευρωκοινοβούλιο και αποτελεί μέρος του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου 2014-2020.

    Μιλάμε λοιπόν κύριε, για πολλά λεφτά των φορολογουμένων.

    Το "ποτέ" σας το επιστρέφω.
    Το "έλεος" θα πάει τσάμπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος10/11/17

    Να θυμίσω ότι από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (το γνωστό ΤΕΒΑ, που κάθε 3 και λίγο διαβάζουμε «ανθρωπιστικά» Δελτία Τύπου στη Καστοριά για τους φτωχούς συνδημότες μας, που τους προσφέρουν «ελεήμονες νουγκατίνες»), διατέθηκαν πάνω από 3,8 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για την περίοδο 2014-2020. Και οι χώρες συμμετέχουν κατά 15% τουλάχιστον στη χρηματοδότηση του εθνικού τους προγράμματος, δηλαδή από τη φορολογία των πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/11/17

      ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΡΕΕΙ ΑΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ! ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ; ΠΩΣ ΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ;
      Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ. ΤΙ ΑΔΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ; ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΠΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΓΛΕΝΤΑΝ ΧΟΡΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/11/17

      Έχεις δίκαιο φίλε μου. Όμως αυτό συμβαίνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Άλλοι γλεντάν χορτάτοι, αυξάνουν τους μισθούς τους, μετακινούνται τσάμπα και θέλουν και πανάκριβους Ναούς, και άλλοι πληρώνουν το νερό της ΔΕΥΑΚ ως χρυσό, με τον αμίαντο μέσα και τρέχουν να εξοφλήσουν τους δημοτικούς φόρους, που τους πνίγουν...

      Διαγραφή
  13. Ανώνυμος13/11/17

    Ωραία τους τα λέει ο "Νεωκόρος" σήμερα στη ΡΟΜΦΑΙΑ.
    http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/18197-gramma-apo-tin-tapeini-koursebel

    Μία ένσταση μόνο, επειδή ούτε κι εκεί δίνουν δυνατότητα σχολιασμού τη γράφω εδώ.
    Κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί και κάποιοι τέτοιοι "νεωκόροι" τους πλεύριζαν και τους φούσκωναν τα μυαλά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Τώρα είναι πιο δύσκολο να καταλάβουν ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο και η υπομονή του θέλουν δε θέλουν άρχισε να εξαντλείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ