1.6.19

«Ο πάμπτωχος πολιτικός διάλογος και αντίλογος των υποψηφίων δημάρχων, δεν έκανε σοφότερους και καλύτερα ενημερωμένους τους ψηφοφόρους»


ΟΔΟΣ 16.5.986 | Οκτώ ημέρες
[απόσπασμα]

[...] οι υποψήφιοι δήμαρχοι Καστοριάς, παρά το γεγονός ότι πολιτικά και ηθικά υποχρεούνται να το πράξουν, δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη οτιδήποτε για τα προγράμματά τους. Με εξαίρεση τον υποψήφιο δήμαρχο Καστοριάς κ. Γεώργιο Πετκανά που κυκλοφόρησε ένα πρόγραμμα αρκετά διεξοδικό και αισθητά φιλόδοξο έως μαξιμαλιστικό, που αν και περιλαμβάνει σκέψεις είναι δύσκολο να εφαρμοστεί. Ιδιαίτερα λόγω της κακής κατάστασης που βρίσκεται η Καστοριά, που έχει άλλες επείγουσες προτεραιότητας στο επίπεδο των υποδομών.

[...] Σε αντίθεση, οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι έως την ώρα που γράφονταν το σημερινό άρθρο, δεν έχουν κάνει οτιδήποτε σε ό,τι αφορά τους συνδυασμούς τους. Και πάντως κανείς, μα κανείς τους, -ούτε και ο κ. Γ. Πετκανάς, δεν έχουν ξεκαθαρίσει την θέση τους σε σχέση με τα πανεπιστημιακά τμήματα και το εάν προτίθενται-δεσμεύονται να αγωνιστούν, και με ποιο τρόπο, για την επιβίωση της Καστοριάς σε ένα αυτοδιοικητικό και περιφερειακό περιβάλλον της Δυτικής Μακεδονίας με ανταγωνιστές, αρνητικούς πληθυσμιακούς συσχετισμούς, υπολογισμούς πολιτικών κομμάτων και προσώπων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Ι. Κορεντσίδης, περί τον οποίο έχουν συστρατευθεί αρκετά στελέχη και αντιδήμαρχοι της απερχόμενης «Εν Τιμής» δημοτικής αρχής, -κάτι που μπορεί να εξηγεί και σε ένα βαθμό να δικαιολογεί τις προεκλογικές παραλείψεις του, μοιάζει σε ένα βαθμό να διεκδικεί να είναι διάδοχος του κ. Ανέστη Αγγελή! Και εξακολουθεί να προβαίνει σε γενικόλογες ανακοινώσεις με στοιχεία αυταρέσκειας, χωρίς ουσία πάντως.

ΟΔΟΣ: Οκτώ ημέρες16.5.2019
Όπως η συνεχής άρνησή του να ασκήσει κριτική προσέγγιση στα όσα δεν έγιναν έως σήμερα από την παρούσα δημοτική αρχή και στο να επιχαίρει για το γεγονός ότι με πρόταση του... δεσμεύτηκαν όλοι να μη προβούν σε αφισοκολλήσεις και να μην στήσουν σταντ / περίπτερα με προεκλογικά φυλλάδια προς ενημέρωση των ψηφοφόρων.

Όμως το κυρίαρχο πρόβλημα των πολιτών και δημοτών, στην πιο κακοτράχηλη και σε ορισμένες περιπτώσεις ρυπαρή πόλη της Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα στην εποχή της ακατάσχετης και ανεξέλεγκτης διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων εμπορικών καταστημάτων αλλά και υποψηφίων, δεν είναι η αφισοκόλληση και τα φυλλάδια των υποψηφίων δημάρχων που έως στιγμής, με μικρές εξαιρέσεις, συνωστίζονται και εξαντλούνται στο styling.

Οκτώ ημέρες πριν την επίσημη λήξη της μακράς προεκλογικής περιόδου για την Καστοριά, ο πάμπτωχος πολιτικός διάλογος και αντίλογος των υποψηφίων δημάρχων, δεν έκανε σοφότερους και καλύτερα ενημερωμένους τους ψηφοφόρους. Που μάλλον εξακολουθούν να είναι στο ίδιο έργο θεατές [...].

Σχετικά: "εδώ"

3 σχόλια:

  1. Makis Trieste [fb]1/6/19

    Ενδιαφέρουσα εικόνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσοστομος Δελλας [fb]1/6/19

    Ποιος διάλογος; φάτσες και ενδυματολογικά γούστα μαζί με διατυπώσεις για αγάπη προς την πόλη και τον Δήμο πέραν τούτων ουδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρυσοστομος Δελλας [fb]1/6/19


    Περηφάνια για μη αφισοκόλληση στην πόλη, όμως το διαδίκτυο πλημμύρισε από καλοπληρωμένες διαφημίσεις... μάλλον περισσεύει από κάποιους η υποκρισία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ