24.6.19

Είπαν:

«Διαβάζω ότι καταποντίστηκε ο ΣυΡιζΑ στην βόρεια Ελλάδα. Αναφέρονται 12 νομοί. Ο ΣυΡιζΑ έχασε μέσο όρο στην Ελλάδα 12% σε σχέση με τον Σεπτέμβρη του 2015. Από τους 12 αυτούς νομούς, πράγματι έχασε παραπάνω στους 4. Στους 3 έχασε το ίδιο με τον μέσο όρο. Στους 5 είχε πολύ μικρότερη απώλεια από ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ας πάρουμε την Καστοριά για παράδειγμα, που είναι ένας νομός που εφάπτεσαι ας πούμε με το θέμα Πρεσπών.
Στην Καστοριά ο ΣυΡιζΑ έχασε 7%, έχασε σχεδόν τα μισά από ό,τι έχασε πανελλαδικά. Πώς θα βγει το συμπέρασμα που το αναφέρουν όλοι ότι από τις Πρέσπες έπαθε την ήττα του; Ή να σας φέρω ένα άλλο παράδειγμα: Φλώρινα. Στην Φλώρινα ο ΣυΡιζΑ πήρε παραπάνω από τον πανελλαδικό του μέσου όρου. Στην Φλώρινα την γνωστή, την ακραία, του εμφυλίου πολέμου, του σλαβομακεδονικού κτλ, πήρε 1,5% παραπάνω. Η Κοζάνη, που είναι η μεγαλύτερη, λέω τώρα για τους 3 νομούς που συνορεύουν απ’ ευθείας…  Η Κοζάνη έπεσε 10%, δηλαδή αυτοί όλοι οι νομοί έπεσαν κάτω από το μέσον όρο της Ελλάδος, πώς βγαίνει τότε η δημοσιογραφία και λέει, τρομερή ήττα, καταποντισμός εξ αιτίας του μακεδονικού στην βόρεια Ελλάδα; Αυτό είναι το επιχείρημα της ΝΔ προκειμένου να παραμείνει στο ίδιο μοτίβο. 

Νίκος Κοτζιάς
τ. υπουργός Εξωτερικών


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 30 Μαΐου 2019, αρ. φύλλου 988

4 σχόλια:

  1. Ευάγγελος Ριζόπουλος [fb]24/6/19

    Έχει δίκιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρυσοστομος Δελλας [fb]24/6/19

    Το Μακεδονικό ήταν μια αφορμή δημιουργία κλίματος σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ... αλλοίμονο στους αγνούς και καλοπροαίρετους, αν υπήρχαν τέτοιοι, που συμμετείχαν... Ανυπομονώ να τους ξαναδώ στους δρόμους... Αλλά μάλλον δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευάγγελος Ριζόπουλος [fb]24/6/19

      Δεν είναι μακεδονικό, σκοπιανό είναι, και αυτή η λεγόμενη συμφωνία μπάζει από παντού, υπάρχει μύριοι λόγοι να κηρυχτεί άκυρη και απαράδεκτη. Οι μάχες πλέον δεν δίνονται στους δρόμους, αλλά αλλιώς... Ποτέ δεν ήταν μακεδονικό πρόβλημα έτσι θέλατε εσείς σχεδόν μόνο, να το ονομάζετε... Σκοπιανό ήταν και μόνο αυτοί είχαν το πρόβλημα, τώρα έγινε... δικό μας.

      Διαγραφή
    2. Ευάγγελος Ριζόπουλος [fb]24/6/19

      Αλλοίμονο;;;!!! Τόσο... βαρύ σας έπεσε;

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ